Paul Argus lõpetas Veskimetsa Talvekarika kaksikvõiduga

Eilne võistluspäev jäi Veskimetsas laupäevasele küll startide arvult alla, kuid kestis sellele vaatamata hiliste õhtutundideni. Veskimetsa Talvekarika kümne paari ümberhüpetel tagi parima tulemuse Paul Argus, kes pälvis nii karika kui ka teise koha.

Tänavune Veskimetsa Talvekarikas peeti kõrgusel 135cm , mida võistluse direktrissi Ingrid Pruuali sõnul ei olnud nende maneežis hüpatud juba pikki aastaid. Rajameister Andres Treve oli ehitanud kümne takistusega põhiparkuuri, mis sisaldas kolmest süsteemi. Kui esimene soojendus jättis tunde, et rada on võibolla pisut raske, kui ainsana läbis selle puhtalt Rein Pill hobusega Evolinus, siis lõpuks kogunes puhtaid sooritusi siiski tervelt kümme.

Kui ümberhüpete esimesed startijad Rein Pill ja Evolinus ning Heiki Vatsel ja Ilayza võtsid pigem mõõdukaid riske ja tegid optimaalsed puhtad sõidud, siis kolmandana teele läinud Paul Argus Caesariga näitas konkurentidele kõiki võimalikke minimaalseid pöördeid, tehes seda piisavas tempos, mille tulemuseks oli liidrikoht enam kui viis sekundit senisest parimast ajast kiiremini.

Tõsiselt läks Arguse tulemust püüdma Pill oma põhihobusega A Brok, kuid siiski tuli nooremale konkurendile enam, kui kahe sekundiga alla jääda. Sama püüdis ka Andres Udeküll Henriettaga, kes jõudis Arguse ja Caesari tulemuseke kõige lähemale, jäädes alla vähem, kui sekundi, kuid paraku pudenes sel paaril viimane takistus. Nii võis Argus end tunda juba võitjana, kui asus viimasena starti hobusega Renessin, kellega tegi samuti kiire ja puhta sõidu, mis tagas lisaks võidule ka teise koha. Kolmas oli lõpuks Pill A Brokiga.

Põhisõidule eelnes Tabel C parkuur kõrgusel 120cm. Seal tegi parima tulemuse pühapäeval kokku kolm sõitu võitnud Berit Lehtsaar hobusega Lasca 14. Teise tulemuse tegi 120cm kõrgusel kohalik sportlane Camille Mahoni hobusega Orlymeja, kolmas oli Margit Mägi hobusega Belle Charmante.

Nagu juba nimetatud, võitis Lehtsaar kokku kolm sõitu. Juuniorklassi kuuluv sportlane võitis lisaks 120cm parkuurile veel 110cm juuniorite ja ka avatud arvestuse, seda vastavalt hobustega Lasca 14 ja Solei Solei. Juuniorites oli teine Roos Marie Laak hobusega La Vawetta, kolmas Kaia Loviisa Kink hobusega Caprioland, avatud arvestuses järgnesid Lehtsaarele Hanna-Marie Vabaoja ja Raven ning Saskia Maripuu ja Deal Or No Deal.

Kõik Veskimetsa Talvekarika tulemused leiate aadressilt