MK finaal Göteborgis (Laupäev ja natuke pühapäeva) – Eesti tüdrukud maailma tipus

Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Kuna reede venis meil pikemaks kui üks päev olla tohiks, siis lubasime laupäeva hommikul endale natuke hingetõmbeaega. See tähendab, et tegelesime hotelli downgrade’imisega ja kolisime. Muidugi hommiksöögi sõime ikka viietärni hotellis, nii pirtsakad me ka ei ole!

Kuna täna algas põhisõit alles kell kuus, siis oli meil päeval aega tegeleda intervjuudega. Kohtusime Tartust pärit südika Reesaga, kes on juba mitu-mitu aastat välismaal groomitööd teinud. Hetkel on tal just aasta täis saanud Edwina Tops-Alexanderi põhigroomina ja eelnevalt oli ta groomiks värvikale Abdullah Al Sharbatlyle. Reesa on praeguseks 8 nädalat ratastel olnud. Tema reisib alati hobustega, kas siis sõidab ise hobuseautoga öid ja päevi või lendab. 36h tunnised tööpäevad pole selle tüdruku jaoks midagi uut ega ületamatut. Kohtusime Reesaga soojendusplatsi ääres, et leppida kokku aeg, millal temaga intervjuu teha, aga kujunes see mitmekümneminutiliseks lobisemiseks, kus meie Külliga suutsime ainult ahhetada, imestada ja teda läbisegi küsimustega pommitada.

Reesaga oli Küllil tegelikult plaanis lugu teha juba mitmeid kuid tagasi, kusjuures ta oli isegi juba küsimustele kirjalikult vastanud, kuid juhtus see mis ikka – Reesa arvuti lõpetas temaga koostöö ning kõik need head mõtted istuvad nüüd tolmukihi all katkises läpakas, mille saatus selgub siis, kui see kunagi parandusse jõuab (loe: mitte kunagi).

Top Groomid Reesa ja Mari-Liis ülekuulamisel

Õnneks aeg sundis meid edasi liikuma ja leppisime kokku õhtuse kohtumise, kus saame mõlemad eesti tüdrukud üles rivistada ja neid küsimustega juba ametlikumalt pommitada. Mõlemate all mõtlen ka Mari-Liis Obergi, kes on hetkel Maailmakarika finaalis startiva noore andeka sakslase Niklas Kriegi abiline. Reesa originaallugu ei jää samuti ilmumata, sest Külli otsustas selle seekord isiklikult linti võtta ning on avaldamisest väga elevil – selliseid imeasju nagu Reesal rääkida on, igapäev ju ei kuule.

Järgmisena võtsime ette kolmanda Scandinavium Arenal viibiva eestlase Jüri Sokolovski, kes, nagu te teate, siin ka võistleb (JA VÕIDAB!). Jüri pole eesti keelt ära unustanud ja on endiselt väga tore! Pikem intervjuu Jüriga jõuab teieni juba õige pea!

 

Päkapikud rajal!

Mäletate, kuidas ma reedeses loos lubasin, et me Külliga enam expo alasse ei lähe? Jah, ise uskusin seda ka sama palju kui jõuluvana. Seekord läks asi nii kaugele, et pean sinna ilmselt kolmandat korda uuesti minema, sest veetsime seal piisavalt kaua (viisteist minutit), et leida asju, mis oleks vaja kindlasti koju kaasa tuua (blingivate kividega stekk ja no kõik need muud vajalikud vidinad). Exposse oli toodud ka Rich Feller, kes ilmselt juba sajandat korda vastas küsimustele oma 20-aastase Flexible kohta.

Rich Feller, kes näeb alati välja nagu “Vaprade ja Ilusate” sarjast

Aeg lendab ja oligi aeg pressil rada kõndima minna. See rada ja need kõrgused on ikka täiesti teisest maailmast – plats näeb välja parem kui mõne sisearhitekti looming ja takistused on lihtsalt hiiglaslikud! Tänane parkuur on ilmselgelt suurem pähkel kui eilne. Kolmene süsteem kolmikuga sisse, kaks sammu parkuuri suurima okseri peale ja ühe sammu vahega lattaed lõppu. Sõidu kohta leiate täpsema info uudistest.

Esimene takistus nägi isegi veel meeldiv välja

Paljudele sõitjatele saatuslikuks saanud takistus

Süsteemi teine okser….Kas te teete nalja?!

 

Top groomid ja uhked autod

Eile ütlesin, et annan takistussõitjatele pressikonverentsil veel ühe võimaluse ja õigesti tegin. Tänasel pressikal olid Lynch, Ahlmann, Guerdat ja Smolders. Kui Steve’ilt küsiti, miks ta ümberhüpetele läks, oleks ta ju igal juhul üldarvestust juhtima läinud, vastas Guerdat, et ta polnud arvutamises ja koolis kõige tugevam, kuid tuli Göteborgi ikkagi spordi, mitte matemaatika pärast. Ahlmann, kes nimetas Taloubet’d Ferrariks, tõstatas pressiesindajates küsimuse, mis autodega siis teised sõitjad oma hobuseid võrdlevad. Lynch väitis, et  All Star 5 on Land Rover – piiratud võimetega (vihjates oma hobuse aeglasele kiirusele). Harrie Smolders oli kindel, et Emerald N.O.P on Aston Martin, ilma täpsustavate kommentaarideta. Olen nõus, Emerald on tõeline südametemurdja – kiire ja ilus.

Lihtsalt imeline Emerald N.O.P

Uudis üleval, tuju hea ning unetundide arv lubab täna natuke kauem asjalik olla. Kella kümne paiku leidsid meie top groomid ühise vaba aja, et meiega jutustama tulla. Kamandasime otse tööpostilt tulnud tublid groomid istuma sinna, kus staarid ikka istuvad –  pressilaua taha ja uurisime natuke nende elu kohta. Uskuge mind, need kaks ei ole mingid lihtsad Eesti tüdrukud! Täispika intervjuu üritame lähiajal teieni tuua,  väärt ootamist!

Top groomid pressis

Kell 23 pakkisime asjad kokku, lubasime endale toreda prantsuse fotograafi seltskonnas õhtusöögi ja otsustasime pühapäeval eriti tublid olla! Teised kolleegid pidid tagasihoidlikuma õhtusöögiga leppima.

Ausõna ei ole meie friikad

Emotsioonirikas koolisõit

Iga päevaga läheb ärkamine ainult raskemaks. Õnnetuseks pole me kumbki Külliga hommikuinimesed ja peame üksteist võidu tööle kamandama. Pühapäev on koolisõidu päralt. Oleme siiski piisavalt magada saanud, nii et küri ajaks ei pea otsima kohta hullu ajakirjaniku lähedale, et silmad lahti püsiks. Kür on isegi täitsa põnev, ameeriklanna sõitis skeemi osaliselt Bocelli muusika järgi. Põhimõtteliselt võib ta selle muusika ajal tagurpidi ka istuda, Bocelli teeb minu jaoks kogu töö ära, tundub, et ka ülejäänud publiku jaoks – järgnes maruline aplaus. Poole võistluse ajal märkasin, et olin vaatamata püüdlustele siiski taaskord hullu ajakirjaniku taha sattunud ja seekord ma lihtsalt ei näinud midagi, sest kõik Tinne ja Kitteli emotsioonid oli tal vaja püstijalul välja elada. Loomulikult olid need kaasaelamist väärt ja ega ma ei taha ju paista nagu külm eestlane, nii et jeee – elagu Rootsi!

Paparazzi

Tunnistan, et vahepeal piilusin otseülekannet Niitvälja takistussõidu sisemeistrivõistlustest ja kolm tundi möödus kui võluväel. Siin kaob aeg üldse kuidagi eriti kiiresti käest. Alles oli pool päeva sõiduni aega, mõtlesin, et jõuab intervjuud teha, need maha kirjutada ja arvamuslugu ka veel täiendada. Mõtle uuesti, Jessica, nii osav sa ka pole!

Lugu jätkub…