Liivaku kevadine koolisõit ehk koolisõitjate välihooaja avapauk

Rose Marie Skjoldby hobusel Rosinante Autor: Keidy Paomets

Eelmisel nädalavahetusel kogunesid päikeselisse Liivaku talli taaskord koolisõitjad, kui lisaks mitmetele avatud klassidele leidsid aset ka Talendijaht 2018 III etapp, Harrastajate Karikas 2018 III etapp ning ESHKS Noorhobused 2018 I etapp. 

Laupäeva hommikul asusid võistlustulle 4 avatud klassi võistlejat, kes sõitsid skeemi A2 ning parima tulemuse pälvis selles klassis Eliis Veiper (Avante) hobusel Skovvangs Una (67,273%). Sama paar saavutas ka L kergema skeemi avatud klassi arvestuses esimese koha 65,385%-ga.

Juunioride autasustamine Autor: Keidy Paomets

Talendijaht 2018 III etapi lasteklassi arvestuses osales 5 sõitjat, kellest parima tulemuse – 67,159% – sõitis välja Marta Siim (Tartu RK) ponil Mon Lady, teisele kohale tuli Anette Klaasmägi (Viru Ratsu) hobusel Albus 64,546% -ga ning napilt jäi kolmandaks Kenry Kikkas (Tondi RSK) ponil Mc Morgan J (64,432%). Talendijahi poniklassi arvestusest võttis sel korral osa ainult 3 võistluspaari. Ülekaalukalt võitis Berit Pihlak (Tondi RSK) ponil Romy K, kelle tulemuseks oli 67,020%. Pärast III etappi juhib lasteklassi arvestust endiselt Karmen Kriis (Niitvälja RSK) 135,11 punktiga ning poniklassi arvestust Kenry Kikkas 171,73 punktiga.

M3 juuniorite sõidu parim oli koduväljakul võistlev Rose Marie Skjoldby (Tondi RSK) hobusel Rosinante skoorides 64,243%. Sama võistluspaar võidutses ka händikäp M4/RR3 avatud klassi arvestuses, sõites M4 skeem 63,456%- le.

Päeva viimase võistlusklassi RK2/RK3 händikäpi võitis Marika Vunder (Aururanna RSK) hobusel Helifar, sõites välja 63,338%.

Marika Vunder hobusel Helifar  Autor: Keidy Paomets

Pühapäeval vallutasid võistlusväljaku harrastajad ning noored hobused. Päeva esimeseks klassiks oli A1 skeem, kus startis 5 harrastajat ning 3 avatud klassi sõitjat. Parim harrastaja oli Marit Poltimäe (Tondi RSK) hobusel Parsifal, sõites välja 68,816%, ning avatud klassi parima tulemuse tegi Rose Marie Skjoldby hobusel Royal Straight Flush.

Päeva teises sõidus startis LK1 skeemis 7 harrastajat ning 3 avatud klassi sõitjat. Harrastajatest tegi parima tulemuse Kristina Lätti (Tond RSK) hobusel Fulinde D.V, sõites välja 67,020%. Parim avatud klassi sõitja oli Mari Maisla (Viljandimaa RSK) ponil Vilandra.

Eesti Sporthobuste Kasvatajate Seltsi ja Eesti Ratsaspordi Liidu poolt korraldatud Noorhobused 2018 on võistlussari, mille eesmärk on arendada meie koolisõiduhobuste järelkasvu, andes sportlastele võimaluse pakkuda oma hobustele võistluskogemust noorhobustele mõeldud kollegiaalse hindamisega skeemides ning seega valmistada võistluspaare ette Noorhobuste Tšempionaadiks. I etapil oli ainsaks vapraks osalejaks Gerlin Kess (RK Ruila Tall) oma 6-aastasel ratsul Highscore “B”, saavutades 63,500%.

Võistluste peakohtunik Ellen Vatsel kiitis pererahvast taas väga sooja vastuvõtu ning heade võistlustingimuste eest. Vatseli sõnul pani teda imestama see, et juunioride tase oli oodatust madalam, võibolla oli see tingitud sellest, et tegemist oli hooaja esimese välivõistlusega. Samuti pidas ta kurvaks seda, et noorhobustest oli stardis ainult üks võistluspaar ning ülejäänud auhinnad pidid koju tagasi sõitma.

Liivaku võistluse tulemused leiate aadressil: https://ratsanet.ee/events/1451