Bram Chardon on uus neljarakendite Maailma Karika võitja

Bram Chardon Lyonis / foto Blizko Communications

Möödunud nädalavahetusel selgusid Prantsusmaal Bordeaux`s mitte ainult Lääne-Euroopa takistussõiduliigast finaali pääsenud, vaid selgitati ka karikavõitja rakendispordis, kus Boyd Exelli kaheksa aastat kestnud hegemoonia võitis Chardonide perekonna tõusev täht Bram, jättes teiseks kaasmaalase Koos de Ronde, kui kalmandana lõpetas belglane Glenn Geerts.

Kui nüüd liidiga tutvunud lugeja küsib, kuhu jäi siis tiitlikaitsja ning maailma rakendispordi viimaste aastate liider Boyd Exell, siis vastus on, et kuuendaks, kuid kõigest järge mööda. Boydil ebaõnnestus juba laupäevane avavoor. Kui maha tulid kaks esimest palli, oli suurmeistril ilmselt juba selge, et tiitlit kaitsta ei õnnestu. Lisaks kahele esimesele, tuli austraallasel maha veel üks pall. Teises voorus, mida finaalis läbisid kõik ekipaažid, eksis Exell ühe väravaga maratonitakistusel, mis lisasid talle juba kogunenud 12-le sekundile veel 20. Nii leidis rakendimaailma kuningas ennast avapäeva järel viimaselt, seitsmendalt, kohalt.

Omatette klassi näitas aga võistluse noorim – 25aastane Bram Chardon. Bram läbis avapäeva mõlemad voorud vigadeta ja läks otsustavatele voorudele vastu enam kui 13sekundilise eduga Koos de Ronde ees. Kolmas oli laupäeval belglane Glenn Geerts, jäädes noorest Chardonist, kelle isa IJsbrand lõpetas muide neljandana, maha pea 23 sekundit.

Teisel päeval oli Exell nagu ära vahetatud ning jällegi oma täies hiilguses, kuid paraku suurest mängust väljas. Esimese startijana tegi Boyd pühapäevases avavoorus puhta sõidu, olles kiireim kõigist. Teise puhta sõidu tegi Bram Chardon, kelle tulemus jäi Exellile kaks sekundit alla. Otsustavasse võitjate vooru läks Bram juba ülikindla liidrina, olles edu suurendanud juba 15-le sekundile. Võitjate voorus oli Bram küll sekundi jagu aeglasem nii de Rondest kui puhtas ajas ka kaks palli maha võtnud Geertsist, kuid lõplikku paremusjärjestust see ennam ei muutnud – karikavõitja Bram Chardon, teine Koos de Ronde, kolmas Glenn Geerts.

Bram Chardon oli Bordeaux`s ainuke, kes suutis läbida neli vooru vigadeta: “Mu hobused jooksid hästi. Nad olid tõelises tippvormis, mis oli vajalik, kuna sõita tuli kahel päeval kokku neli rasket vooru. Sellel nädalavahetusel õnnestus mul kõik. Eelnevatel võistlustel olid alati vead sisse tulnud ja nii lõpetasin ma kolmel korral Boydi järel teisena. Selles finaalis juhtus palju aga see teebki finaalid põnevaks.”

MK-finaali tulemused leiate siit.

Rajaplaanidega saate tutvuda siin.