Veskimetsas toimusid lisaks meistrivõistlustele ka mitmed avatud klassid

Hanno Ellermann ja Jacoba Stud Fumosa. Foto: Celin Lannusalu

Veskimetsa Ratsakeskuses toimusid 23-24.märts takistussõiduvõistlused, mille raames toimus Tallinna RSK Harrastajate Karika III etapp ja jagati välja ka SMV seenioride meistritiitel. Seenioride parimate selgumisest saab lugeda lähemalt juba varem ilmunud artiklist. Kahe päeva jooksul toimusid ka mitmed avatud klassid tasemetel 70-135 cm. Laupäevase põhisõidu võitsid Hanno Ellermann (EHSKS) ja Jacoba Stud Fumosa. Harrastajate Suure Ringi sõidus olid parimad Pille Remmelgas (Niitvälja RSK) ja Dolores.

Laupäevast võistluspäeva alustati 75 cm parkuuriga, kus oli võistlustules kuusteist paari. Parima tulemuse sõitsid Nicole Vinnikova (SA Tallinna RK) ja Glamour, teise koha said Alice Steinpilm (SA Tallinna RK) ja Bailey’s. Kolmandal kohal oli Emma Lisette Groos (SA Tallinna RK) samuti ratsuga Bailey’s.

85 cm kahefaasilises parkuuris võisteldi kahes arvestuses. Harrastajate karikasarja Väikeses Ringis olid kuue osaleja seast parimad Liina Kasemaa (Tallinna RSK) ja Susi. Avatud arvestuses noppisid võidu Mia-Marleen Lanno  (Tondi RSK) ja väikeponi Taglas.

Harrastajate karikasarja Suure Ringi võistlejad hüppasid 105 cm parkuuri, kus osales 17 paari. Kahefaasilise parkuuri lõpetas vigadeta koguni 10 paari. Kahe sekundilise eduga noppisid esikoha Pille Remmelgas (Niitvälja RSK) ja Dolores. Teise positsiooni hõivasid sel korral kaks eelmist etappi võitnud Riinu Rahuoja (Hiiumaa RSK) ja Baron Abruka, kolmandad olid Kadi Kokla (Hiiumaa RSK) ja Belle Charmante.

Kõige suurema osalejate arvuga oli sel korral 100/110 kahefaasiline handicap sõit, kus võistlustules oli kuuskümmend kolm paari. Vigadeta sooritusi oli koguni kolmkümmend viis. Tihedas konkurentsis said esikoha Victoria Saks (SA Tallinna RK) ja Hilfiger, teised olid Kärt Kaseorg (Viljandimaa RSK) ja A Carte D’Or. Kolmanda positsiooni hõivasid Helena Vello (Tondi RSK) ja Teofil.

Laupäevase võistluspäeva lõpetas 125/135 cm kahefaasiline handicap. Esikolmiku moodustanud paarid lõpetasid kõik puhta sõiduga ja sama sekundi sees. Võidu noppisid Hanno Ellermann (EHSKS) ja Jacoba Stud Fumosa. Teise koha pälvisid Rein Pill (RK Ruila Tall) ja White Dream, kolmandad olid Paul Argus (Tondi RSK) ja Ping Pong V.

Pühapäevase 49 osalejaga 110 parkuuri võitis Anni Kaljund (RK Ruila Tall) hobusega GG Felicia.

120 cm puhtus-kiirus rajal oli end proovile panemas kolmkümmend seitse osalejat. Puhta sõiduga lõpetas viisteist paari, võidu noppisid Kirke Ilves (Suuresti RSK) ja Zahrazad. Teise koha said Lisanna Lepmets (Märjamaa SK) ja Noveka VD Weretherbach Z, kolmandad olid Hanna-Marie Vabaoja (Tondi RSK) ja Golden Grace K.

Võistluste viimaseks sõiduks oli kahefaasiline 90 cm parkuur, kus osales vaid 9 paari. Sõidu võitsid Victoria Saks (SA Tallinna RK) ja Hilfiger.

Tulemused: https://ratsanet.ee/system/files/6940/TS_Veska_23-24.03.19.pdf?1553498232