Hooaja kokkuvõte 5.0 – kestvusratsutamine

Lilian Schönberg ja Brenda Prants; foto Magdalena Jablonska

Jätkame oma hooaja kokkuvõtteid kestvusratsutamisega.

 

Vaatamata võistluste vähesusele oli siiski võimalik võtta rahvusvaheliselt mõõtu ka meie kestvusratsutajatel. Septembri alguses Poolas Kliczkowis peetud võistlusel tegid 160km distantsil arvestatavad tulemused Brenda Prants ja Assman ning Lilian Schönberg ja Amal El Awrah, olles kümne võistleja seas vastavalt teine ja kolmas, kui vaid minutiga tuli alla vanduda vaid Rootsit esindavale Sara Henrikssonile. Lilian muide osales lisaks ka Slovakkias Samorinis augustikuises noorte ratsanike 120km sõidus, kuus oli neljas. Samal võistlusel saavutas aga teise koha Jasmin Viinamägi hobusega Ilueedi.

Kestvusratsutamise komitee juht Lembit Kalev võttis hooaja kokku järgnevalt: „Kahjuks ei toimunud rahvusvahelisi võistlusi põhjamaades ja jäeti ära ka eestlastele paljudel  aastatel tublisti  au ja kuulsust toonud Põhja ja Baltimaade Meistrivõistlused mis pidid 2020 toimuma Rootsis.

Samuti katkes perekond Rohtlate 2010 aastal Kurgjärvel algatatud ja hiljem Kõrvemaal ja Padisel jätkatud rahvusvaheliste võistluste läbiviimise traditsioon.

Muudatused kalenderplaanis mõjutasid kindlasti ka riigi meistrivõistlustest  osavõttu kuna mitmed sportlased plaanisid startida rahvusvahelistel  võistlustel kuid nende mittetoimumise korral ala spetsiifikast tulenevalt ei olnud võimalik ka EMV- l osaleda.  Nii osaleski noorte ja seeniorite vanuseklassis erakordselt vähe võistluspaare , kahe klassi  peale kokku 6.”

 

Noorte ja seeniorite tiitlivõistlus peeti mullu maha Kõrvemaal, kus „vanade“ tiitli võttis Tiina Kuusepuu hobusega Gabryel, noortes aga Lilian Schönberg.