Juuli esimesel nädalavahetusel toimus neli takistussõiduvõistlust

Pärna Karika põhisõidu parimad – Kätlin Punnek ja Lexus. © Photo: Mari Ann Selge / selge.smugmug.com

Möödunud nädalavahetusel olid takistussõitjad võistlustules neljal võistlusel – laupäeval toimusid Pärna Karikas ja Massu Suvi, pühapäeval Arma takistussõit ja mõlemal päeval viidi läbi Perila Suvekarikas.

Pärna Karikal hüpati võidu viies parkuuris, põhisõiduks oli 120 cm rada.

Võistluspäeva alustati Pärnas 70 cm puhtus-kiirus parkuuriga, kus olid parimad Laura Bitter (Pärna RSK) ja Concordia. 90 cm puhtus-kiirus rajal olid võidukad Carmen Visnapuu (Liivimaa RK) ja Rio. 100 cm rajal noppisid kiire sõiduga võidu Helena Lill (Pärna RKS) ja Barguzin. Võistlus eelviimases sõidus sõitsid end esikohale Ann Öpik (Nõo RK) ja Warlock.

Põhisõiduks oli 120 cm puhtus-kiirus parkuur, kus stardis oli 6 paari. Vigadeta sooritusega lõpetasid vaid Kätlin Punnek (Nõo RK) ja Lexus, sellega oli esikoht kindlustatud. Teise tulemuse said ühe veaga kirja eelmise sõidu võitjad Ann Öpik (Nõo RK) ja Warlock, kolmandale kohale platseerusid kahe veaga Kaius Põder (Tartumaa RSK) ja Lamborghini.

Kõik tulemused leiab siit.

Ka Massu Suvise võistluse raames võeti mõõtu viies parkuuris, põhisõiduks oli 120/130 cm handicap. 

Võistlusele anti avalöök 80 rajaga. Võistlustules oli 49 paari, võidu võtsid Annabel Aruksaar (Märjamaa SK) ja Trikk. 90 cm rajal noppisid võidu eelmise parkuuri võitjate ees Karita Beilmann (Valgeranna RKS) ja Retro. Carola Lõhmus (Valgeranna RSK) ja Claudette Z sõitsid end esikohale 100 cm parkuuris. Võistluse eelviimase raja kõrgusel 110 cm võitsid Kati Raidma (Vändra RSK) ja Harole.

Põhisõiduks oli 120/130 cm handicap kahefaasiline parkuur. Stardis oli 17 paari, eksimusteta sooritusega lõpetas neli. Kusjuures kõik puhaste paberitega sõidu läbinud paarid startisid kõrgusel 120 cm. Esikoha väärilise esituse tegid Hanna-Liis Joala (Tallinna RSK) ja Nathan Van Turbeek Z, teise tulemuse said kirja 110 cm parkuuri võitjad Kati Raidma (Vändra RSK) ja Harole, kolmandele kohale sõitsid end Aleksandra Kliimand (Tartumaa RSK) ja Jacqueline. Neljandal vigadeta soorituse tegid Birgit Adler (Valgeranna RSK) ja Domingo.

Massu Suve põhisõidu võitjad. Foto: Kristhel Vaht

Kõik tulemused leiab siit.

Perilas toimus möödunud nädalavahetusel järekordne kahepäevane takistussõiduvõistlus, kahe päeva jooksul tehti 496 starti.

Laupäevast võistluspäeva alustati 60/70 handicap sõiduga, kus hüpati ideaalajale. Võidu noppisid Kristiina Pähn (Tondi RSK) ja Cian CRT. 90 cm kahefaasilisel rajal tegid võidu väärilise sõidu Tess Maimu Dunning (Tondi RSK) ja Only. 100 cm parkuuris võitsid end esikohale Kätrin Kristelle Nõmm (Tondi RSK) ja Romanesca. Võistluspäeva eelviimase sõidu 110/115 cm handicap võitsid Vitali Dementev (ESHKS) ja Flying Ra.

Laupäevaseks põhisõiduks oli 125/135 cm handicap, kus oli võitu püüdmas kakskümmend kaheksa paari. Kahefaasilise parkuuri võitsid Linda Randpere (RK Ruila Tall) ja Zuriso, teise tulemuse said kirja Erik Aedviir (Tondi RSK) ja Cartho Blue, kolmandad olid Maarja Martinson (Tondi RSK) ja Renessin.

Pühapäevasele võistluspäevale anti avalöök 80 cm parkuuriga, mille võitsid Annabel Aruksaar (Märjamaa SK) ja Trikk. Kahefaasilise 100 cm parkuuri võidu noppisid eelmise sõidu võitjate ees Jaagup Kallas (Saare RK) ja Belistra. 110 cm parkuuris olid parimad laupäevase 100 cm parkuuri võitjad Kätrin Kristelle Nõmm (Tondi RSK) ja Romanesca. Võistluse eelviimase parkuuri kõrgusel 125 cm võitsid Renek Rosenberg (RK Ruila Tall) ja Ciorana TT.

Pühapäevasele võistluspäevale pandi punkt 140 cm ümberhüpetega parkuuriga. Võistlustules oli 9 osalejat, ümberhüpetele pääses neist koguni viis. Võidu väärilise esituse tegid ainsana vigadeta lõpetanud Renek Rosenberg (RK Ruila Tall) ja CC Skyfall TT, teise tulemuse said kirja ühe veaga Maarja Martinson (Tondi RSK) ja Freedom, kolmandad olid samuti ühe veaga Saskia Maripuu (RK Ruila Tall) ja Wodana V.

Kõik tulemused leiab siit.

Arma takistussõiduvõistlusel võeti mõõtu kolmes parkuuris, kõrgeimaks sõiduks oli 100 cm.

Võistluspäeva alustati 80 cm kahefaasilise rajaga, kus olid parimad Rebeca Herne (Viru Ratsu) ja Maistro. 90 cm puhtus-kiirus sõidus olid võidukad Riho Viik (Vändra RSK) ja Oberon.

Võistluse õpetas 100 cm parkuur, kus oli end proovile panemas kaheksa paari. Kahefaasilisel rajal oli eksimusteta sooritusi kolm – võidu noppisid Karmen Kasemets (EHS) ja Akeena, teise tulemuse said kirja Riho Viik (Vändra RKS) ja Harmony, kolmandal kohal lõpetasid Klarissa Linnam (Pinifer ET) ja Oberon.

Kõik tulemused leiab siit.