EHKAS aastanäitus

Best in Show täkk Tugrik. Foto autor: Kristhel Vaht.

Järjekordne EHKASe Eesti Tõugu Hobuste Aastanäitus on peetud. Oli väga tegus ja sündmusterohke päev Vana-Nurme talus, Pärnumaal.

Kell 11 alustasid päeva ratsakatsel kaks täkku – Voore Roonin ja Vile. Täkkusid esitleti kolmes allüüris ja hüppel. Mõlemad täkud on tänavu võistelnud ning näitasid ka sellel katsel üles head liikumist, hüppeinnukust ja tehnikat. Edasi tulid esitlusele viis täkku rakendikatsele – Algus, Lord, Epistel, Voore Roonin ja Vile. Eesmärk on näidata eesti hobuse mitmekülgseid kasutusvõimalusi, täkkude puhul just nende töös kasutust ja alluvust. Kõik täkud läbisid rakendikatse edukalt.

Edasi liiguti maneeži, kus esitlusele tuli vabaliikumisel ja hüpetel 16 täkku:

3-aastased ja vanemad täkud – Agent, Voore Antaris, Algus, Rokk, Romulus ja Lord.

2-aastased täkud – Vanderlust, Tugrik, Loos, Muuksi Ekke, Voore Ritari, Vulkaan, Väits, Aroom, Texter ja Laiar.

Romulus. Foto autor: Kristhel Vaht.

Päeva parimaks ehk Best in Show täkuks valiti hõbevõik täkk TUGRIK, kelle kasvatajaks Maarika Vahter, omanikuks Kelly Ilp ja esitlejaks Anneli Käo. Esile toodi ka raudjat täkku VOORE RITARI, kes paistis silma erakordselt hea hüppetehnikaga. Voore Ritari kasvatajaks on Voore Tallid OÜ ja omanikuks Tanja Korvenkangas ja esitles Anu Matsoo. Publiku lemmikuks valiti võigu värvusega täkk ROMULUS, kelle kasvatajaks ja omanikuks on Ristitee talu ja esitles Kati Raidma.

Eriline tänu meie hindamiskomisjonile koosseisus – Astra Nilk, Taimi Usin ja Helin Kurisoo. Platsimeeskonnale koosseisus – Anneli Käo, Margit Martin ja Annika Vallas. Lisaks täname sekretäri Hanna Treikelderi, fotograafi Kristhel Vahti ning Riina Rõad, kes viis läbi rakendikatse ja oli nõus meie üritust võõrustama! Täname ka publikut, toitlustajaid ja loomulikult hobuste kasvatajaid ja omanikke, et olete kasvatanud sellised kaunid hobused ja neid meile näitasite!

Protokollid koos piltide ja kirjeldustega tulevad kodulehele www.eestihobu.ee  juba õige pea, varuge veidi kannatust. Näitus on samuti järelvaadatav ja link leitav meie kodulehel.

Kohtumiseni järgmisel aastal!

Artikli autor: Anu Matsoo.