Tondi koolivaheaja takistussõiduvõistlus peeti eile

Eile toimus Tondil traditsiooniline koolivaheaja takistussõiduvõistlus, kus võisteldi kolmel kõrgusel.

Madalaimas parkuuris, mis oli 85 cm kõrge ja mõeldud ponidele, osutus parimaks Claudia Randmeri ponil Aksim Liis Anette Pae ja My Lady Marmalade’i ning Kristina Helmese ja Rigoleti ees. Kõik nimetatud sportlased kuuluvad Tondi Ratsaspordiklubisse.

Teine sõit peeti kahes arvestuses – ponidele ja kuni 18.a. ratsanikele. Poniarvestuses võitis esikoha Katriin Sirak (Märjamaa SK) ponil Sinisukk. Teine ja kolmas koht kuulusid taas vastavalt Liis Anette Paele (seekord Toonikul) ning Kristina Helmesele ja Rigoletile. Noorte arvestuses osutusid parimateks Jürgen Mark (RSK KRT) ja Budapest, teisena lõpetasid Katy Kullerkupp (Tondi RSK) ja Vetra ning kolmandana Kristjan Sinikas (RSK Ruttar) ja Ramstein.

90-100 cm kõrgune parkuur peeti huvitava artikli järgi – takistussõit esimese veani. Rajameister Kristjan Lepp ütles, et see muutis võistluse tunduvalt põnevamaks, kuna tõi veidi värskust sellesse, mida igapäev oleme harjunud nägema. Ta tõdes vaid, et kahjuks osales antud parkuuris liiga vähe sportlasi.

Kõrgeimas parkuuris, 110 cm-s võidutses Kristjan Sinikas Ramsteinil Polina Tsõbizova (RSK Domingo) ja Momboli ning Katy Kullerkupu ja Vetra ees.

Lepp lisas veel, et rajad polnud ülearu keerukad, küll aga enamasti maksimumkõrgusteni ehitatud, ning seetõttu ka puhtaid sõite liiga palju ei tulnud.