Hobumaailma podcast saab varsti aastaseks!

Peaaegu aasta tagasi alustas Hobumaailm omanimelise taskuhäälinguga. Saatetegijate eesmärgiks oli tuua Eesti hobuinimesteni põnevad vestlused meie kirevast hobumaailmast. Taskuhäälingus on tänaseks üles astunud mitmed sportlased ja oma ala asjatundjad, kes on jaganud kuulajatele häid nõuandeid ja nippe.

Taskuhäälingut teevad Eesti Ratsaspordi Liidu turundus- ja kommunikatsioonijuht Marie-Helene Tänna, Hobumaailma toimetaja Kersti Kivistik ja Eesti Ratsaspordi Liidu juhatuse liige ja endine peasekretär Siim Nõmmoja. Taskuhääling jõuab kuulajateni kaks korda kuus ning on kuulatav suurematel podcast’i-platvormidel nagu Spotify ja iTunes.

Kuna taskuhäälingut teevad hobuinimesed hobuinimestele, siis teame hästi omast käest, et alati on midagi teha ja aega ei ole või on seda äärmiselt vähe. Miks mitte sisustada näiteks igapäevane autosõit talli ja tallist koju millegi toredaga nagu vestlussaade? Taskuhääling on hea viis veeta aeg millelegi harivale ja huvitavale.

Kuidas on Hobumaailma podcastil läinud?

Aasta on piisav aeg, et koguda andmeid kuulamisharjumuste ja inimeste eelistuste kohta. Oleme leidnud, et inimestel võtab pisut aega, et podcasti osad enda jaoks avastada ja rõõm on tõdeda, et endiselt kuulatakse ka päris esimesi osi. See tähendab, et iga nädal avastab keegi enda jaoks Hobumaailma podcasti.

Aastaga on kokku kogunenud peaaegu 18 000 kuulamist ja suurem osa neist tuleb Spotify platvormilt. Spotify platvormil on Hobumaailma podcastil ka pisut enam kui 600 jälgijat. Keskmine Hobumaailma podcasti kuulaja on 23-34 vanuses naine, mis iseloomustab ehk kõige paremini ka Eesti hobumaailma tervikuna.

Kõige enam meeldib inimestele kuulata usutlusi ratsasportlastega. Nii domineerivad edetabeli tipus vestlused Mia-Marleen Lanno, Urmas Raagi, Madis Morna, My Relanderi ja Grete Ayachega. Kuid palju kuulamisi on pälvinud usutlus Laura Liivamäega, kes on olnud oluliseks taustajõuks nii Tallinn International Horse Showl kui kestvusratsutamise MMil, kus Eesti koondis saavutas ajaloolise 4. koha. Ent kuulajad on väga hästi vastu võtnud ka osad, mis on tehtud oma ala spetsialistide ja asjatundjatega.

Vähesed ehk teavad, et taskuhäälingu idee tuli Marie-Helene Tännalt, kellele omakorda oli inspiratsiooniks tänaseks lõpetatud Noelle Floydi podcast Equestrian Voices. Eestikeelse hobu-podcasti edu rõõmustab Marie-Helenet. “Mul on väga hea meel, et podcasti idee võeti hästi vastu ja oleme saanud palju positiivset tagasisidet,” räägib ta. “Usun, et kui suudame Eesti hobumaailmas tekitada oluliste teemade üle diskussiooni, siis ongi taskuhäälingu eesmärk ennast õigustanud. Podcasti pikk formaat annab ka võimaluse arutleda ja selgitada sügavamaid teemasid ja tagamaid, mida tänapäeva sotsiaalmeedia ajastul enam väga tihti ei kohta.”

Hobumaailma podcast suundub juulikuuks suvepuhkusele, kuid naaseb kuulajateni juba augustis. Juulikuu ei möödu siiski luuslanki lüües, vaid kasutame aega selleks, et vestelda uute ja huvitavate hobuinimestega. “Ägedaid hobuinimesi on meil külaliste nimekirjas veel tohutult palju, seega uus hooaeg tuleb kindlasti väga põnev,” on Marie põnevil.

Kohtumiseni augustis!