Rakendispordi Eesti-Läti Karikasarja parim Pille-Riin Viilup, Nordic Driving Challenge võitjad Riina Rõa ja Eveliina Koivula

Nordic Driving Challenge võitjad Riina Rõa ja Kai. Foto: Sibelle Teeääre

Möödunud nädalavahetusel jõudsid Tagadil rahvusvahelise rakendispordivõistluse raames lõpule rahvusliku Eesti – Läti Karikasari ning samuti rahvusvaheline sari Nordic Driving Challenge, kui kolmest võimalikust kaks võitu tulid Eestisse.

Esmakordselt toimunud Nordic Driving Challenge, mis peeti tasemel CAI2*, sai kevadel avalöögi CHI Pärnu raames, jätkus etappidega Lätis Inchukalnsis ja Soomes Ypäjäl, kulmineerudes septembrikuus Tagadil. Eraldi arvestust peeti ponide ja hobuste üherakenditele. Ponide arvestuses kogus enim punkte finaaletapi võitnud Riina Rõa, kellele järgnesid soomlanna Raisa Takkinen ja Tagadi võistluse korraldaja Key Kunman. Hobustes viis ülekaaluka võidu Soome Eveliina Koivula, kui teiseks platseerus lätlanna Dace Sture ning kolmandaks läbi aegade edukaim Soome rakendisportlane Ben Simonsen.

Eesti – Läti sari jooksis läbi kuue etapi, millest kaks toimusid Lätimaal. Selles arvestuses oli edukaim Pille-Riin Viilup, kes võttis võidu ka finaaletapil. Teisena lõpetas sarjas noorte hobustega osalenud Riina Rõa, kolmanda finaalis mitte osalenud lätlane Andis Pavlovskis.

Tänavuseks on meie regioonis rakendispordivõistlused peetud ja korraldajad peavad plaani tulevaks aastaks. Soov on jätkata ka mõlema sarjaga, kuid formaatide osas toimuvad arutelud ja seda eesmärgiga suurendada osalejate hulka, eriti rahvusvahelises karikasarjas.