FEI soovitab tungivalt kanda turakiivrit ka koolisõitjatel

Esmaspäevases pressiteates esitas FEI Koolisõidukomitee tungiva soovituse, et kõik koolisõitjad kannaksid treeningutel ja rahvusvahelistel võistlustel soojendusel turvakiivrit, kuigi nad võivad soovi korral kanda silindrit võistlussoorituse ajal.

See soovitus on ajendatud õnnetusest, mis juhtus USA koondise koolisõitja Courtney King-Dye’ga sel kevadel. Courtney kukkus treeningul, kuna tema hobune libises. Ta ei kandnud turvakiivrit ning seda kahetseb ta ilmselt elu lõpuni. Courtney oli tükk aega koomas ning praeguseks ei saa ta ikka veel oma paremat kätt-jalga täielikult kasutada ning tema kõne on häiritud.

Viimasel ajal on üha enamad rahvusvahelise GP taseme koolisõitjad otsustanud turvakiivri kasuks ka võistlusaias. “Ma arvan, et oma südames on igaüka nõus sellega, et turvakiivri kandmine on tark tegu. Ma usun et inimetel on raske murda klassikalise koolisõiduvormi traditsiooni,“ ütles Kanada olümpiakoondise liige Jacquie Brooks, kes on sellest kevadest saadik võistlustel kohusetundlikult kaskaga sõitnud ja sellega noortele hea eeskuju andmise eest maailma koolisõidupubliku hulgas suurt poolehoidu võitnud.

Eva-Maria Vint-Warmington