Heiki Vatsel võitis Vääna Talvise Karikasarja põhiarvestuse

Täna, pühapäeval 10. aprillil, jõudis Vääna Ratsakeskuses lõpule jaanuarikuus alanud Talvine Karikasari takistussõidus. Kui noorhobuste ning noorte ratsanike klassis suutsid liidrid edu hoida, siis põhiklassis löödi finaaliga kaardid segi.

Võistluspäeva lõpetanud põhiklassi kahevoorulise 135 cm kõrguste takistustega põhiparkuuris sai esimese vooru esimese soojendusega selgeks, et senine liider Kätlin Sehver ei suuda esikohta hoida. Sehveri lähimad konkurendid Sõnajalg ja Vatsel olid vooru läbinud puhaste paberitega, Sehveril ja Lord Leul langes paraku vooru viimane takistus. Finaali teises voorus kiireimad olnud Heiki Vatsel (KRT) ja Fee võtsid võidu ning kogusid selle abil suurima punktisumma ka koondarvestuses. Finaali lõpetsid teisena Ebbe-Liisa Sõnajalg (Parkuur) ja Trooja, millega teenitud punktid tõstsid Sõnajala kolmandalt kohalt teiseks. Senine liider Sehver lõpetas otsustava sõidu üheksandana ning koondarvestuses kolmandana. Finaalsõidu kolmanda koha teenisid Andres Udeküll (Parkuur) ja Ex Calibur, kes vaatamata ratsaniku lihasevalule olid võitnud päev varem 130 cm kõrguste takistustega sõidu.

Noorte ratsanike arvestuses pääsesid ümberhüpetele sarja arvestuses edukaid positsioone mitte omanud Mulgimaa piigad Susan Kaleta (Viljandimaa) hobusel Aga Flamenco von Feight ja Elis Nõgel (Parkuur) hobusel Verso de Lee. Neist viimane võitis finaali ja tõusis sellega sarja arvestuses kolmandaks. Kristjan Sinikas (Ruttar) ja Ramstein lõpetasid finaali kolmandana, millest piisas üldvõiduks. Koondarvestuse teine oli Hiiumaa klubi noorsportlane Getter Kaevandes.

Noori hobuseid oli hommilku esimeses sõidus stardis vaid kuus. Paul Arguse (Tondi) juhitud Stalingard säilitas tänase teise tulemusega liidrikoha. Sarja teist tulemust väärinud punktid kogusid täna võitnud Vanco Z ja Heiki Vatsel, kolmas oli sarjas sama ratsaniku Credo.

Kahel võistluspäeval oli kavas mitmeid avatud sõite, millest laupäevase 130 cm võitjat Udekülli juba nimetasime. Udeküll võitis lisaks Calcyliga laupäevase 120 cm kõrguste takistustega sõidu. Tänase 125 cm parimad olid Paul Argus ja Stacandra, eilse 95 cm võitsid Erle Maido (Tallinn) ja Windar, 110 cm Catlin Vatsel (GKG) ja Listra.