Kärdla Ratsupäevade suurima sõidu võitsid Siim Sinijärv ja Zidante P

Pühapäeva õhtupoolikul jõudsid Hiiumaal Linnumäe ratsakeskuses lõpule kümnendad Kärdla Ratsupäevad. Kogu võistluse põhiparkuuri võitsid Siim Sinijärv ja Zidante P.

Kaks päeva kestnud võistluse lõpetas parkuur kõrgusel 130 cm, kus ümberhüpetele pääsesid neli võistluspaari. Ümberhüpete parimaks tulemuseks jäi Sinijärve (Parkuur) ja Zidante kiire neli karistuspunkti. Teisena lõpetasid Kairi Dräbtsinskaja (Viljandimaa) ning Vaya Bella, kolmandana Ebbe-Liisa Sõnajalg (Parkuur) ning Apollo.

Põhiparkuurile eelnes ERL-i Suvise Karikasarja noorte ratsanike kolmas etapp. Seekord moodustasid esikolmiku Elis Nõgel (Parkuur) ja Verso de Lee, Kristi Vilu (Viljandimaa) ja Rubens ning Sandra Prez (THK) ja Woodland. Samal kõrgusel peetud avatud arvestuse parimad olid Andres Udeküll (Parkuur) ja Calcyl, Catlin Vatsel (GKG) ja Catwoman XS ning Kairi Dräbtsinskaja ja Vaya Bella. Udekülli tütar Mari-Ann võitis muide parkuurile eelnenud atraktiivse tünnisõiduvõistluse.

Hommikul olid kavas parkuurid kõrgustel 90 cm ja 110 cm. Mõlemas sõidus viidi võidud Hiiumaa naabersaarele Kassarile. Madalama võitis Priidu Tikk hobusel Fuji, kõrgema tema vanem vend Joosep hobusel Orfei.

Kümnendad Kärdla ratsupäevad said ajalooks arvestatava sportlaste ning kohaliku publiku huviga. Hobumaailma toimetus, kes omal väikesel moel ürituse läbi viimisele kaasa aitas, usub, et ratsapäevade traditsioon Linnumäe ratsakeskuses jätkub veel aastakümneid.