ERL-i Suvise Takistussõidu Karikasarja parimad: Prez, Nõgel ja hobune Aristoteles

Möödunud laupäeval viidi Järvamaal Säreveres läbi tänavuse Eesti Ratsaspordi Liidu Suvise Takistussõidu Karikasarja finaal ja selgusid seekordsed karikavõitjad.

Sel hooajal peeti karikasarjas kolme erinevat arvestust. Omavahel selgitasid parimad juuniorid ja noored ratsanikud, samuti selgitati välja parimad noorhobused. Täna saame tõdeda, et finaalieelsed liidrid suutsid oma positsiooni hoida kõikides arvestustes. Juuniorite liidrile Sandra Prezile (THK) piisas finaalis kolmandast kohast, tagamaks üldvõitu. Finaalsõidu võitis tänavu vähe võistelnud Mariah Orover (Parkuur) hobusel Caruso. Finaalsõidu lõpetas teisena koondarvestuse kolmas Susan Kaleta (Viljandimaa) hobusel Aga Flamenco von Feight. Koondarvestuse teise koha saavutas Meriel Isok (Tondi).

Sandra Prez ja Woodland. Foto: Taive Abner

Noorte arvestuses finaali liidrina läinud Elis Nõgel (Parkuur) ei andnud konkurentidele võimalust ka finaalis. Elis ja Verso de Lee olid ainsad, kes läbisid finaali 125 cm parkuuris vigadeta nii põhiparkuuri kui ümberhüpped. Sarnaselt juuniorite finaalsõiduga oli noorteski kolmas Sandra Prez Woodlandil, kuid siin piisas sellest tulemusest üldarvestuses teise koha saavutamiseks. Sarja kolmanda tulemuse kogus finaalis ebaõnnestunud Kristjan Sinikas (Ruttar). Finaali teise koha saavutanud Meriel Isok Casanoval koondarvestuses kõrgete kohtade eest ei võidelnud, kuna oli osalenud vaid ühel etapil.

Elis Nõgel ja Verso de Lee. Foto: Taive Abner

Noorte hobuste arvestuses kattusid lõpp-protokollides kaks paremat nii finaalsõidu kui sarja arvestuses. Enim punkte kogus Paul Arguse (Tondi) ratsastatav Aristoteles, paremuselt teise punktisumma kogus Catlin Vatseli (GKG) Catwoman XS. Sarja kolmas oli tänavu samuti Paul Arguse ratsastatav Stalingrad. Finaalsõidus saavutas kolmanda koha tuleval nädalal noorhobuste MM-l startiv Ponsee V Ivo Otsaga (Pärnumaa) sadulas.

Paul Argus ja Aristoteles. Foto: Külli Tedre

Säreveres olid lisaks sarjasõitudele kavas avatud klassid, milles kõrgusel 115 cm võitsid Paul Argus ja One Man Show, kõrgusel 120 cm Heiki Vatsel (KRT) ja Vanco Z.

Selleks hooajaks on takistussõitjate rahvuslik sari jõudnud lõpule. Eesti Ratsaspordi Liidu peasekretär Siim Nõmmoja sõnul oli tänavune sari mõeldud põhiliselt noorsportlastele, kes poniklassisit väljunud, kuid kelle peaeesmärgiks ei ole veel osalemine rahvusvahelistel võistlustel. Samuti pakuti võistlusvõimalusi noorhobustele. Millises formaadis saab takistussõidusari toimuma tuleval hooajal, on Nõmmoja sõnul hetkel veel raske öelda, arutelud on algstaadiumis, kuid kindlasti on plaan sarjadega jätkata.