Boyd Exell võitis neljanda järjestikuse neljarakendi Maailmakarika

Eile, laupäeva, 4. veebruari hilisõhtul jõudis Prantsusmaal Bordeaux linnas lõpule järjekordne neljarakendite Maailmakarika hooaeg. Finaalis jäi teistele neljandat aastat järjest püüdmatuks Suurbritannias treeniva austraallase Boyd Exelli rakend.

Finaali olid kvalifitseerunud kuus kutsarit: Boyd Exell (Austraalia), IJsbrand Chardon (Holland), Koos De Ronde (Holland), Tomas Eriksson (Rootsi), Jozsef Dobrovitz (Ungari) and Zoltan Lázár (Ungari) ning korraldajamaa nimel Wild-cardiga prantslane Thibault Coudry. Eelnevalt oli Exell võitnud kõik etapid, millistel ta osales MK arvestuses. Lisaks võitudele Stockholmis, Budapestis, Genfis ja Mechelenis, oli austraallane võidukas ka hooaja avaetapil Hannoveris, kus ta osales küll väljaspool sarja arvestust. Mäletatavasti olid tänavusel hooajal kõikidele osalejatele määratud etapid, millistel nad said punkte koguda. Etapivõiduni jõudsid lisaks Exellile IJsbrand Chardon just eelnevalt nimetatud Hannoveris ning Tomas Eriksson Leipzigis.

Finaalvõistlus koosnes kahest osast. Esimesest, nii nimetatud soojendussõidust võeti kaasa 50% tulemus ehk saavutatud tulemus sekundites jagati kahega. Teisele ja otsustavale võistlusele asus liidrina suurfavoriit Boyd Exell, kelle juhtratsuks oli muide 23-aastane ruun Bill. Selle eaka ja kogenud ruuna kontolt leidsime finaalieelselt juba kuus karikavõitu. Enne Exelli partneriks saamist olid tituleeritud hobuse kutsariteks sakslased Christoph Sandmann ja Michael Freund.

Teisel ja kolmandal kohal asunud hollandlased IJsbrand Chardon ja Koos de Ronde võitlesid FEI pressiesindaja Grania Willise sõnul nagu lõvid, kuid austraallane jäi neile ikkagi püüdmatuks. Põnevust oli publikul kuni lõpuni. Vahed ei olnud üüratult suured ning viimasena startinud Exelli iga viga võinuks teha karikavõidu saavutamise raskemaks. "Imet" aga ei juhtunud ning Boyd Exell võitis juba neljanda karika järjest. Teisena lõpetas Chardon, kolmandana De Ronde.

Neljarakendite MK-finaali tulemused leiate aadressilt http://results.scgvisual.com/2012/bordeaux/r12.html .