Talvise Ponikarika Suure Karika võitis Heidi Mülla

Täna jõudis Ruila ratsakeskuses toimuva kahepäevase võistluse raames lõpule ERL-i Talvise Ponikarika Suur arvestus. Finaalieelse liidrikoha suutis säilitada finaali kolmanda kohaga lõpetanud Heidi Mülla.

Ponide Suur Finaal viidi läbi kõrgusel 105 cm. Tulemusi analüüsides kujunes finaalparkuur paljudele raskeks, kus oma rolli mängisid vaieldamatult võistlejate närvid. Vigadeta suutsid põhiparkuuri läbida vaid Mari-Liis Oberg (Tondi) Machol ja Linda Randpere (Ruila Tall) ponil Okey. Karikavõitja oli samas selgunud enne ümberhüpete tulemust. Ainukese nelja karistuspunktiga sportlsena oli finaali liidrina tulnud Heidi Mülla (Ruila Tall) saavutanud poniga Mon Cherg kolmanda koha, millest piisas igati sarja üldvõiduks. Ümberhüpetel pudenes esimesena startinud Obergil ja Machol kolm takistust ning Randperel piisas rahulikust puhtast sõidust võtmaks finaasõidu võitu. Sarja koondarvestuses lõpetas teisena finaalsõidu neljas Kamilla Alma Vilderson (KRT) ning kolmandana Mari-Liis Oberg. Ponikarika väiksem finaal toimub nädalam pärast Tondi maneežis.

Ruila võistluse avapäeval olid kavas muudki parkuurid. Avatud 105 cm sõidus jäid teistele püüdmatuks Kristiina Raudnagel (Märjamaa) ja Ultra, kelle järel lõpetasid teisena Jaak Kalda (Tartumaa) ja Pahhe ning kolmandana Karina Kivimägi (Mondes) ja Eliumi. Noorhobuste 110 cm kaksikvõidu võttis Renek Rosenberg (Ruila Tall), kes esikohale jõudis hobusega Gamin D, teisele hobusega Torpille du Banney. Kolmas oli noorhobustest Westfalia Oliver Karmaga (Ruila tall) sadulas.

Võistluspäeva lõpetas kahefaasiline parkuur kõrgusel 115 cm, kus kiireima sõidu tegid Catlin Vatsel (GKG) ja Listra. Neile järgnesid Paul Argus (Tondi) ja Peak a Boo ning Meriel Isok (Tondi) ja Casanova.

Homme jätkub Ruilas pika traditsiooniga Ruila Indoor Cup nime kandev võistlus. Kavas on parkuur kõrgusel 120 cm nii avatud klassile kui juunioritele. Võistluse põhisõiduks on ümberhüpetega parkuur kõrgusel 135 cm.