Kes lõpetasid 2012.a. maailma edetabelid liidritena?

Aastavahetus on alati sümboolse tähtsusega erinevates edetabelites. Kes lõpetasid möödunud aasta liidritena ratsaspordi maailma edetabelites, sellele toome selgust järgnevas.

Enim populaarsust omava takistussõidu edetabeli, mis mullu kandis sponsori järgselt veel Rolex Ranking´i nimetust, võitis novembrikuus liidriks tõusnus sakslane Christian Ahlmann, kelle punktisummaks 2555. Vaid kümne punkti kaugusele jäi tuntud sakslasest šveitslasest Londoni olümpiavõitja Steve Guerdat. Kolmandalt realt leiame 2012. aasta lõpu seisuga briti Nick Skeltoni. Esikümnesse mahtusid lisaks neile veel neljandana sakslane Marcus Ehning, edasi prantslane Kevin Staut, austraallanna Edwina Tops-Alexander, pikalt edetabelit juhtinud rootslane Rolf-Göran Bengtsson ning üheksanda ja kümnendana Madalmaade sportlased Marc Houtzager ning Gerco Schröder.

Koolisõidus, kus edetabelit peetakse paaripõhisena, tõusid aasta lõpuks seisusekohaselt liidriks Londoni olümpiavõitjad Suurbritanniast Charlotte Dujardin ja Valegro. Edetabeli teiselt realt leiame samuti läbi aasta häid tulemusi näidanud ning kevadel oma teise MK üldvõidu pälvinud Madalmaade paari Adelinde Cornelissen ja Jerich Parzival. Aastalõpu kolmas paar koolisõidus on sakslanna Helen Langehanenberg ja Damon Hill NRW.

Ülevaadet jätkame kolmevõistlusega, kus parimal positsioonil lõpetas väga kogenud Uus-Meremaa kolmevõistleja Andrew Nicholson. Kolmevõistluse edetabeli, mille sponsoriks on HSBC, lõpetas teisena mullu sama sponsori nimelise eliitsarja võitnud britt William Fox-Pitt, kolmandana sakslane Michael Jung.

Maailmas üha enam populaarsust koguva kestvusratsutamise edetabeli eesotsas figureerivad Araabia Ühendemiraatide ja Prantsusmaa sportlased. Liidrina lõpetas ühendemiraatlane Hamdan Bin Mohd Al Maktoum. Sponsori järgselt Maydani edetabeli teiselt ja kolmandalt realt leiame vastavalt prantslased Lisa Riou ja Enora Boulengeri.

FEI edetebelid leiate huvi korral aadressilt https://data.fei.org/Ranking/List.aspx .