Saaremaa noored ratsutajad korraldasid heategevusliku ürituse Hobushow Kõigile

9. märtsil toimus Kurevere tallis, Kihelkonna vallas, Saaremaal heategevusüritus Hobushow Kõigile. Kuna sel päeval oli imeilus ilm, siis oli ka palju inimesi, kes tahtsid veeta toreda päeva perega hobuste seltsis.Sündmuse korraldasid kolm 15 aastast tüdrukut: Mari-Ann Udeküll, Kristel Käsk ja Kairi Lonks. Üritus toimus noorteprogrammi ENTRUM raames.

Algul esinesid Reinu Ratsatalu noored erinevate kavadega. Esinemas olid Getriin Ots, Eeva Helga Kupits, Kairi Lonks, Kristel Käsk, Mari-Ann Udeküll, Hanna Maria Mölder, Marii Michelle Mölder ja Britta Sillaots. Sai näha väga palju trikke, mida tüdrukud hobuste seljas tegid, samuti nägi pisikesi hüppeid ja ilusat kadrilli. Ja väga hoogsat kaasaelamist pakkus vesternratsutamise tünnisõit, mida demostreerisid kolm tüdrukut.

Kui kavad olid lõppenud, siis said lapsed istuda ise hobuse selga ja ka reesõitu proovida. Samuti olid tulnud esinema Pind Päkka line-tantsijad, kes olenemata lumest ja külmast siiski tantsisid väga toredad kolm tantsu. Ja et kellelgi külm ei hakkaks, õpetas line-tantsijate õpetaja Külli Teinberk ühe hoogsa ja lõbusa tantsu kõigile. Veel oli mõeldud paar mängu lastele ja ka vanematele. Nimelt olid võistlused heinapakkidega. Väiksemad said heinapakki kiiruse peale veeretada, aga vanemad pidid pakki juba viskama.

Hobune Miku vapralt inimesi reega sõidutamas

Ürituse algusest saadik oli võimalik osta loteriipileteid ning pärast loositi välja erinevaid auhindu. Peaauhinnaks oli ratsamatk Reinu Ratsatalus neljale.

Seda sündmust ei oleks saanud toimuda kui ei oleks olnud ablisi. Suured tänud kõigile esinejatele, lapsevanematele, Saaremaa Ratsaspordiklubile ja loomulikult pealtvaatajatele. Tänusõnad ka line-tantsijaid rühmast Pind Päkka ja LP Kangru Farmi oma heinamaa kasutuse eest ürituse korraldamiseks. Ja muidugi kõige suurem tänu Reinu Ratsatalu perenaisele ja treenerile Anne Udeküllile, kes oli eestvedajate suurim toetaja ja ka ürituse päevajuht.

Esimene talvine Hobushow Kõigile õnnestus ja saime teada, et selliseid üritusi oleks pidanud juba ammu korraldama. Aga kõigi huviliste rõõmuks juba uus show jaanipäeval.

Mari-Ann Udeküll