Avalikustati noorhobuste takistus- ja koolisõidutšempionaadi üldjuhendid

Esmaspäeval avalikustati tänavuste takistus- ja koolisõidu noorhobuste tšempionaatide üldjuhendid, millega määratletakse finaalvõistluste toimumise aeg, koht ning formaat, samuti finaali kvalifitseerumistingimused.

Noorhobuste tšempionaat takistussõidus toimub teist järjestikust aastat Tartumaa Ratsaspordiklubi korraldamisel Luunjas. Parimad 4, 5 ja 6aastased takistussõiduhobused selgitatakse 31. augustil ja 1. septembril. Noorhobustel on finaali kvalifitseerumiseks vajalik saada minimaalselt kaks võistlustulemust oma vanuseklassi kõrgusel. Võistlustulemus ei lähe teatavasti kirja, kui langetakse võistlusest välja mis iganes põhjusel või katkestatakse. Luunjas toimuvas finaalis hüppavad 4aastased kõrgustel 105 cm, 5aastased 115 cm ning 6aastased 125 cm. Parimad selguvad kahe osavõistluse tulemusel. Kvalifikatsiooninorme saab viimasena täita Perila Summer Show raames.

Koolisõidus selguvad parimad noorhobused 7.-8. septembril Vääna Ratsakeskuses. Sarnaselt takistussõidule, on koolisõiduski finaali pääsemise eelduseks kvalifikatsioon, kuid selles osas tehakse erand 4aastastele, kellele finaali pääs vaba. 5 ja 6aastastel hobustel on kvalifikatsiooniks nõutav vähemalt üks tulemus oma vanusele vastavas skeemis vähemalt tulemusega 55%. Parimad selgitatakse kahe osavõistluse tulemusel. Viimane võimalus kvalifitseeruda on 18. augustil Väänas toimuval võistlusel.

Noorhobuste tšempionaate korraldavad koostöös Eesti Hobusekasvatajate Selts, Eesti Sporthobuste Kasvatajate Selts, Eesti Ratsaspordi Liit ning konkreetsete võistluste korraldajad – koolisõidus Vääna Ratsakeskus, takistussõidus Luunja tall.

Koolisõidu üldjuhendi leiate aadressilt http://www.ratsaliit.ee/est/g196s4474 , takistussõidu üldjuhendi http://www.ratsaliit.ee/est/g196s4475 .