Vändra noored takistussõitjad võistlesid Incukalnsis ülisuures konkurentsis

11. mail osalesid 4 Vändra Ratsaklubi ratsanikku Riia lähistel Incukalnsis toimuval takistussõiduvõistlusel. Startide arv oli muljetavaldav – päeva jooksul tehti 350 starti, kokku kuuel erineval alal.

Võistluse esimese alana oli kavas juhtimisparkuur. Korraldajad suutsid kohe hommikul üllatada, sest noorim osaleja oli vaid 3 aastane! Juhtimisparkuur läbiti treeneri abiga ja suure naeratuse saatel. 5-aastased läbisid parkuuri juba iseseisvalt, treeneri abita ning nii mõnigi väga noor ratsanik suundus pärast juhtimisparkuuri lõpetamist edasi poniratsanike täpsussõidule. Tase misssugune!

Juhtimisparkuur oli mõeldud ratsanikele, hobustele ja ponidele, kellele 2013 a. on esimene võistlusaasta. Vändra klubist asus ainsana võistlema Johanna Brigite Verro 4 aastasel ponil Hornette. Kohtunikelt saadi hindeks “väga hea“.

Järgmise alana oli kavas takistussõit poniratsanikele, kus parkuur tuli läbida aja täpsusele. Rada tuli läbida kiirusel 325 m/min ning ideaalne aeg oli 52 sekundit. Eestlastest läksid starti Johanna Brigite Verro ponil Hornette ja Ilona Käosaar ponil Veda. Täpsussõit osutus meile väga edukaks – Johanna Brigite saavutas ponil Hornette II koha ning Ilona Vedal V koha.

Kolmanda alana oli kavas 80 cm avatud sõit puhtusele ja kiirusele. 89 osaleja seas saavutasid Ilona Käosaar ja poni Veda 53. ja Merlin Erm hobusel Crosser 54. koha.

Kõige osavõtjaterohkem oli parkuur 100 cm, mis samuti oli aja täpsusele. Osalejaid oli 96. Seekord oli kiiruseks ette nähtud 350 m/min. Väga tubli tulemuse saavutas Kati Raidma eesti tõugu ponil Ralf, kes oli üldarvestuses 14. ning kuni 16a. arvestuses saadi tulemuseks III koht. Merlin Erm ja Crosser saavutasid üldarvestuses 70. koha, harrastajate arvestuses aga tubli 25. koht. Parkuuris 110 cm puhtusele ja kiirusele said Kati Raidma ja Ralf 42. koha.

Kati Raidma ja Ralf teenisid korraldajate poolt ka „sümpaatia“ eriauhinna, kuna Ralf oli ainuke poni, kes võistles 110 cm parkuuris.

Korraldajate kiituseks tuleb märkida, et pika päeva vältel ei pidanud ratsanikud tühja kõhtu kannatama – kõikidele osalejatele ja pealtvaatajatele pakuti tasuta kohvi ja teed, moosisaia ja kohukesi. Võistlustel osalejad said lisaks tasuta sooja lõunasöögi. Oli suurepärane üritus.

Maila Kukk ja Tiiu Toots