Kivisild ja Klettenberg alustasid Bitsas auhinnalistel kohtadel

Eile Moskvas alanud CSIO4* tasemega Venemaa Rahvuste Karika võistlusel alustasid Eesti takistussõitjad Tiit Kivisild ja Gunnar Klettenberg auhinnaliste kohtadega. Täna on kavas võistkonnasõit.

Moskvas Bitsa ratsakeskuses toimuval rahvusvahelisel võistlusel osalevad Eesti takistussõitjatest Urmas Raag, Tiit Kivisild ja Gunnar Klettenberg. Kaks viimast jõudsid eile ka auhinnalistele kohtadele. Parimad tulemused saavutasid meie takistussõitjad suure ringi avasõidus, kus võisteldi puhtusele ja kiirusele kõrgusel kuni 145 cm, sõidus jagatai lisaks auhinnarahale Longines Ranking edetabeli punkte. Klettenberg ja L.B. Carnaval La Silla lõpetasid viiendal, Kivisild ja Cinnamon kuuendal kohal. Urmas Raagi ja Axel du Beaumonti tulemuseks jäi 12 karistuspunkti. Avapäeva põhisõidu võitis venelane Vadim Konovalov hobusel Wilandra.

Tiit Kivisild saavutas teisegi auhinnalise koha, olles 12-s 140 cm kõrguste takistustega sõidus hobusega Torrero. Kivisild läbis sama raja puhtalt ka hobusega Corsica, kuid aeg ei lubanud enamat 17-st kohas. Vigadeta sõidu tegid ka Gunnar Klettenberg ja Adelheid, kes tempot arvestades samuti auhinnalisele kohale ei jõudnud. Raag ja Poncorde katkestasid. Parima baltlasena oli selles sõidus kõrgel teisel kohal veel juuniorite klassis võistlev leedukas Kristupas Petraitis hobusel Lordano.

Tänase päeva peaalaks on võistkonnavõistlus – Venemaa Rahvuste Karikas – mis küll rahvusvahelisse Furusiyya FEI Nations Cup sarja ei kuulu. Eesti võistkond stardib viimase, viiendana. Meie esimesena stardivad Klettenberg ja Lance S, teisena Raag ja Axel, kolmandana Kivisild ja Torrero. Neljandat liiget paraku Eestil Moskvas välja panna ei ole. Lisaks Eestise osalevad kaks Venemaa võistkonda, Valgevene ja Leedu. Võistlusala algab meie aja järgi kell 15.00.

Selle nädalavahetuse Moskva võistluse tulemused leiate vene keelselt leheküljelt aadressil http://kapjumping.com/tournaments/6287/6323/index.phtml .