Eile oli Läti päev: Moskva GP Varnale, väiksem sõit Neretnieksile

Eile lõppes Moskvas Bitsa Ratsakeskuses CSIO4* tasemega turniir, mille viimasel päeval saatis, sarnaselt Ruilaga, edu Läti takistussõitjaid: Grand Prix võitu tähistas Andis Varna, väiksema suure sõidu võitis Kristaps Neretnieks.

Bitsa võistluse lõpetas Moskva Grand Prix nimetust kandnud kuni 160 cm kõrguste takistustega ja 60 000 eurose auhinnafondiga võistlusala, kus 29st paarist pääses ümberhüpetele kolm. Kolmanda kohaga leppis koheselt ümberhüpetel mitte startinud Vladimir Tuganov hobusel Amarok. Vadim Konovalov ja Wilandra kogusid kaheksa ning Andis Varna ja Chiara neli karistuspunkti. Saame tõdeda, et ilmselt oli eile takistussõidujumal lätlane, sest nii Ruila kui Moskva Grand Prix võidud läksid just sellesse riiki. Läti pühapäevasele edule oli eelnevalt aluse pannud juba Kristaps Neretnieks, kes hobusel Caramzin võitis keskpäevase, samuti Longines Ranking punkte andnud, 145 cm kõrguse tõusva raskusega sõidu.

Meie takistussõitjatest osalesid Moskva GP-s Gunnar Klettenberg ja Tiit Kivisild. Kivisild ja Cinnamon lõpetasid põhiparkuuri kaheksa karistuspunktiga ja teenisid mõned lisapunktid oma Longines reitingusse, Klettenberg ja L.B. Carnaval La Silla lõpetasid sel korral paraku 12 karistuspunktiga, mis andis 19. koha. Kivisildil läks edukamalt 145 cm kõrguses tõusva raskusega sõidus, kus ta kogus maksimaalsed 65 punkti nii Torrero kui Corsicaga. Tagajärjeks Torreroga kuues ja Corsicaga 12-s auhinnaline koht.

Eilset hommikut alustati Bitsas noorhobuste finaalsõiduga, mille võitis tuntud leedukas Andrius Petrovas hobusel Amaretas. Gunnar Klettenberg ja Pilgrim jõudsid selles sõidus auhinnalisele viiendale kohale.

Kõik CSIO4* võistluse tulemused leiate aadressil http://kapjumping.com/tournaments/6287/6323/index.phtml .

Rahvusvahelised võistlused Venemaal jätkuvad. Sel nädalavahetusel on kavas CSI2* tasemega võistlus Moskva lähistel Konakovos, nädal hiljem jällegi Bitsa keskuses tasemel CSI3* ning veel nädal hiljem meie liiga teine MK-etapp Moskva lähistel Otrada ratsakeskuses.