Eesti tõugu tunnustatud täkule Ralf on kasvamas mantlipärija

10. augustil selgusid Kurgjal toimunud eesti tõugu noorhobuste finaal- jõudluskatsetel tõu parimad noorhobused kahe aastaste täkkude ja kolme aastaste märade arvestuses. Parimad noored eesti hobused osalesid ka 11. augustil III Eesti Hobuse Päeval toimunud näitusel.

Kuue täku konkurentsis hinnati parimaks nooreks eesti tõugu täkuks REIMS, aretaja ja omanik Tiiu Toots. Kõrgema auhinnaga pärjatud täkk on tunnustatud eesti tõugu sugutäku ja ponispordis eduka täku Ralf täisvend, vanemad Rall ja Vami.

Eesti tõugu täkk Reims. Parim noor täkk 2013.

I auhinna saavutanud täkude seas oli konkurents võrdväärne, paremad olid täku Teik 809 E järglased Terk ja Teivo Pihtla Hobusekasvandusest ning Raksel 725 E järglane Rips Kolgaküla tallist.

Pihtla Hobusekasvanduse Terk sai traavis päeva parima hinnangu

Vanemate täkkude ringis esitas Riin Kurrikoff kahte täisvenda, kolme aastast Timberit ning viie aastast Trikki, täku Trevor 739 E järglased särasid vabahüpetel.

Karika parimale eesti tõugu kolmeaastasele märale viis Kolgakülla Roomet Vahtras, Rakseli järglane Rella II. Tasavägises konkurentsis said väga hea hinnangu Erikson 836 E järglased – Grete Viljaste aretusest Eloria ning Jaan Endriksoni Erika, Anu Pärisoo aretatud Voore Tarapita ning Angela Noore aretatud Teevi. Voore Tarapita on EHSile kuuluva täku Tommi järglane ja Teevi Tommi poja Teik järglane. I auhinnaga auhinnatud noori märasid oli jõudluskatsetel üheksa.

Eesti tõugu mära Eloria ja Grete Viljaste

tekst ja fotod: Krista Sepp / EHS