Kolmevõistleja Michael Jung sammub Malmös teise järjestikuse tiitli suunas

Alates neljapäevast Malmös kestnud Euroopa Meistrivõistlused kolmevõistluses on täna jõudnud otsustavasse faasi. Teist järjestikust tiitlit läheb liidrina püüdma sakslane Michael Jung, esikuuikus suisa kolm rootslast.

Peafavoriidid medalitele, peale Rootsi üllatusemehe Ludwig Svennerstali, kes hoiab kolmandat positsiooni, suutsid eilse krossi läbida karistuspunktideta. Noor rootslane Svennerstalgi sai vaid 0.4 karistuspunkti ületatud normiaja eest. Kross kulges vägagi vahelduvas ilmas, kohal viibivate eestlaste sõnul läbisid mõned sportlased krossi tugevas paduvihmas, teised jälle päikesesäras. Looduse vastu paraku ei saa ning tulemused said fikseeritud.

Liidrina läheb takistussõidule tiitlikaitsja Michael Jung, kes võistleb 9aastasel hobusel Halunke FBW. Jungi, kelle punktisumma vaid 28.60, lahutab teisest kohast täpselt 8 karistuspunkti. Teiselt positsioonilt stardib tänases takistussõidus tuntud, tituleeritud ja kogenud britt William Fox-Pitt hobusel Chilli Morning, kolmandal kohal oleval üllatajal Ludwig Svennerstalil hobusega Shamwari 4 on karistuspunkte 38.00.

Vahed esikuuikus on tegelikult väikesed ning juhtuda võib nii mõndagi. Mõnevõrra kindlamalt saab end tunda vast vaid Jung. Neljandalt positsioonilt läheb lõppvõistlusele jällegi väga tuntud sportlane – sakslanna Ingrid Klimke hobusega FRH Escada JS punktisummaga 39.40. Viies ja kuues koht on rootslaste päralt, viies Londoni olümpiamedalist Sara Algotsson-Ostholt hobusel Reality 39 summaga 40.60, kuues Niklas Lundbäck hobusel Mister Pooh summaga 42.00. Sama summa on muide ka seitsmendal kohal asuval kahekordsel Euroopa Meistril prantslasel Nicolas Touzaintil hobuseega Lesbos, tema asub tabelis tagapool asjaolul, et teenis krossilt karistuspunkte.

Medalijaht Malmös käib ka võistkondlikult. Selles arvestuses juhivad finaalpäeva eel sakslased 112.2 karistuspunktiga, teisel positsioonil on Rootsi 120.6 ja kolmandal Prantsusmaa 135.4 karistuspunktiga.

Õhtuks on uued medalistud selgunud, võistluste kodulehekülje ja tulemused leiate aadressilt http://malmoeventing.com/timetable-results/results/