Laupäevase Poznani Longines sõidud Henrik von Eckermannile ja Felix Hassmannile

Eile, laupäeval, oli Poznanis kavas kaks Longines Ranking punkte andnud sõitu, kus mõlemas võtsid võidud maailma paremikku kuuluvad takistussõitjad. Eestlased eile paraku paremate hulka ei jõudnud.

Päeva keskseks võistlusalaks oli keskmise ringi finaal, kuhu olid kvalifitseerunud 45 võistluspaari. Takistused olid kõrgusel 145 cm ja ala peeti ümberhüpetele, kuhu pääses puhta sõiduga 12 sportlast. Reedel keskmises ringis teisena lõpetanud Hanno Ellermann ja Zacharov mõnevõrra üllatuslikult eile tulemust kirja ei saanudki, Tiit Kivisild ja Corsica lõpetasid põhiparkuuri nelja karistuspunktiga, mis ajalises võrdluses teisetga andis 21. koha. Ümberhüpetel tegi seevastu kiireima sõidu tänavune EM-i võistkondlik pronks, Ludger Beerbaumi tallis töötav ja treeniv Rootsi takistussõitja Henrik von Eckermann kümneaastase märaga Quibell 5. Teise koha auhinnaraha ja reitingupunktid korjas Michel Hendrix Madalmaadest hobusel Eder van den Blauwaert, kolmanda aga lätlane Kristaps Neretnieks hobusel Con Pleasure.

Hilisõhtul peeti samuti Longines Ranking`sse arvestatav 145 cm kõrgune Tabel C põhimõttel sõit nimetusega Speed & Music, kus oma teise võidu Poznanis võtsid sakslane Felix Hassmann ja Horse Gym`s Gira, kes rohkem kui sekundiga edestasid oma veelgi kuulsamat ja tituleeritumat kaasmaalast Philipp Weishauphti. Viimane osales hobusega Luce del Castingo. Kolmandana lõpetas sellel võistlusalal Poznanis eelnevalt kaks võitu saanud belglane Patrik Spits hobusel Umosa B. Eestlastest osales Kivisld hobusega Sullivan, kellele kahe mahaajamisega lisati kaheksa karistussekundit ning lõpp-protokolli kanti sarnaselt keskpäevase sõiduga 21. koht.

Laupäevane hommik algas Poznanis väikese ringi 130 cm kahefaasilise sõiduga, kus tegid puhta soorituse Hanno Ellermann ja Caleandro, saavutades 51 paari hulgas 19. koha. Juuniorite turniiril osalev Meriel Isok lõpetas Calinal esimese faasi nelja karistuspunktiga, mis andis 130 cm kõrguses parkuuris 18. koha. Juunioreid osaleb Poznanis 26.

Täna on Poznanis olulisimaks sõiduks Kesk-Euroopa liiga viimane MK-etapp, mille järgselt selguvad märtsikuus Varsavis peetava finaali osalised. Lisaks sellele on kavas juuniorite ja väikese ringi finaalid ning niinimetatud Viimase Võimaluse Sõit (Last Chance Competition) kõrgusel 140 cm. Poznani tulemused ja otseülekanne aadressil http://www.swiatkoni.pl/news/7719,cavaliada-poznan-on-line.html