Balti Koolisõidu Liiga avalöök Jurmalas oli eestlastele edukas

13.-15. juunini võistlesid meie koolisõitjad Lätis Jurmalas, kus peeti uue sarja Baltic Dressage League esimene etapp. Üldkokkuvõttes oli Läti etapp eestlastele edukas.

Kahe päeva kokkuvõttes saavutati järgmised kohad/tulemused:

Seeniorid:

Age Luha / Diamond in Black 2. koht 134,77 p 12 osaleja seas

M Noored:

Madli Katriin Tauts / Faksas 3. koht 130,60 p 8 osaleja seas

M Avatud (11 osalejat):

Getter Kangur / Ashwan 1. koht 136,05 p

Marika Vunder / Helifar 4. koht 132,89 p

L Juuniorid (6 osalejat):

Triin Kattel / Mari 3. koht 130,54 p

L Avatud (8 osalejat):

Katrin Tinno / Damberina 4. koht 132,52 p

Marika Vunder / Afions 5. koht 131,97 p

Lapsed (5 osalejat):

Triin Kattel / Mari 1. koht 138,13 p

Baltic League ehk Balti Liiga hõlmab lisaks koolisõidule ka takistussõitu ja rakendisporti, kus sarnaselt toimuvad etapid mitmes riigis. Koolisõidule ja takistussõidule on taoline formaat uus ehkki balti riikide vahelisi kohtumisi on toimunud varem korduvalt. Rakendispordis on baltimaade vaheline sari juba traditsiooniks kujunenud.

Sari on heaks võimaluseks sportlastele, kes saavad võimaluse naabritega konkureerida, selgitades nii regiooni parimad, kuid ka ametnikele, kes samadel üritustel üheskoos töötada saavad ning sedasi kogemusi vahetavad ja hangivad. Tänavu on sari baltimaade keskne, kuid algse kontseptsiooni kohaselt pidi liiga hõlmama ka Valgevenet, Soomet ja Poolat. Nimetatud riigid praegu on avaldanud huvi osaleda järgmisel hooajal.

Järgmine Baltic Dressage League etapp toimub Vääna Ratsaskeskuses 18.-20. juulil. Koolisõidus selguvad üldvõitjad pärast Leedu etappi augusti keskel.

Vaata reegleid ja täpseid tulemusi: http://balticriders.com/