Sammuli võistluse põhisõidu võitsid Andres Udeküll ja Calcyl

Möödunud laupäeval peeti Sammuli tallis takistussõiduvõistlus, mis oli Viljandimaa Karika teiseks ning samuti tori hobuse, eesti hobuse ja trakeeni tõugu hobuste karikasarja teiseks etapiks. Põhisõidu võidu viis Uuemõisa talli Andres Udeküll hobusega Calcyl.

Sammuli takistussõiduvõistluse suurimaks sõiduks oli ümberhüpetega parkuur kõrgusel 125 cm, kus ümberhüpetetele pääses 23st alustajast seitse. Kiireima puhta soorituse tegid ümberhüpetel Andres Udeküll (KRT) ja Calcyl, kellele järgnesid teisena Urmas Raag (Tartumaa) ja Cohuke ning kolmandana parim Viljandimaa Karikasarja arvestuses Kairi Dräbtsinskaja (Viljandimaa) hobusel Peron.

Kõrgusel 110 cm peeri eraldi arvestust tori ja trakeeni tõugu hobusetele. Avatud klassi võitis Annika Veerpalu (Pärnumaa) hobusel Basilio, olles parem teisena lõpetanud Urmas Raagist hobusel Ibelle van de Grote Haart ning kolmanda koha teeninud Helene Marie Rögost hobusega Verso de Lee. Viimane oli omakorda parim tori hobuste arvestuses, parima trakeeni tõugu hobusena saavutas puhta sõiduga kümnenda koha Plaatina, kelle sadulas Kristi Kõiv (Tartumaa).

Tori ja trakeeni tõugu hobuste arvestust peeti ka kahefaasilises 100 cm kõrguses parkuuris, mille võitsid Kristina Albertiina Reinstein (Tartumaa) ja poni Saffierah. Teise koha saavutasid sellel kõrgusel Annika Veerpalu ja Tenor, kolmanda Marin Varblane (Pärnumaa) ja Picasa, kes oli parim trakeeni tõugu hobune. Selle kõrguse tori hobuste edukaim oli Orpheus, kes Laura Maria Tammelehega (Vändra) sadulas saavutas 10. koha.

Sammuli võistluspäev algas parkuuriga kõrgusel 80 cm, kus eraldi arvestus eesti tõugu hobustele. Esimesed kaheksa kohta kuulusud muide just selle tõu esindajatele. Esikolmikusse jõudsid aga võitjana Maris Kangur (Tondi) ja Toonik, teisena Liisbet Reiter (Ruttar) ja Rodotendron ning kolmandana Kristi Kõiv ja Vurle.

Sammuli võistlus tulemused leiate aadressilt https://ratsanet.ee/events/83?locale=et