Saksa ratsakeskuses peetud Tartu linna meistriks takistussõidus tuli Leena Siir hobusega Zelibo

Möödunud laupäeval peeti Tartumaal Sirgu külas perekond Saksa ratsakompleksis Liivimaa Ratsaklubi karikasarja teine etapp, mille raames selgitati ka Tartu linna meister takistussõidus, kelleks tänavu sai Leena Siir hobusega Zelibo.

Tartu linna avatud takistussõidu meistrivõistlused peeti kõrgusel 120 cm ja seda ümberhüpetega parkuuris. Ümberhüpetel osales kaks võistluspaari, kellest puhta soorituse tegid Leena Siir (Tartumaa) ja Zelibo, võttes sel moel Tartu linna meistritiitli. Hõbedasel tulemusel lõpetasid ümberhüpetel neli karistuspunkti kogunud Inge Parv (Liivimaa) ja Tango. Kolmanda koha ning pronksmedali teenisid välja põhiparkuuri nelja karistuspunktiga lõpetanud Melissa-Marion Amiel (Viljandimaa) ja One Man Show.

Võistluse kavas oli hulgaliselt madalamaidki sõite. Kõrgusel 110 cm, samuti 100 cm ja 80 cm, peeti eraldi arvestust avatud klassile ja harrastajatele. Viimaste arvestuse võitsid 110 cm kõrgusel Raivo Tõnurist (Viru ratsu) ja Carinda, avatud klassi esikolmikusse jõudsid Vanessa Mälberg (Viljandimaa) ja Peperoni, Jorine Pilkes (Viljandimaa) ja Zonder Z Quattro ning Marlene Suits (Liivimaa) ja Pols.

Kõrgusel 100 cm oli parimaks harrastajaks Sofya Tsyrulnikova (Liivimaa) hobusega Verson. Avatud klassi võitis Kristiin Kesamaa (Liivimaa) hobusega Sunshine, talle järgnesid Rebeka Luhaste (Viljandimaa) ja Zeppeline ning Deily Aul (Liivimaa) ja Pardoon. 100 cm võitjapaar oli parim ka kõrgusel 80 cm. Selles sõidus lõpetasid teisena Keiti Tätte ja Kinglira, kolmandana Kristiina Tammeleht (Vändra) ja Empire. Harrastajate klassi võitis 80 cm tasemel Erle Raudam (Tartumaa) hobusel Jaffary.

Liivimaa klubi karikasarja teise etapi ja Tertu meistrivõistluste tulemused leiate aadressilt https://ratsanet.ee/events/96?locale=et