Neljarakendite maailmameister jällegi Boyd Exell, võistkondlikult Madalmaad

Neljarekendite maailmameistritiitli võitis jällegi austraallane Boyd Exell, kellele järgnesid hõbedal maailma esinumber ameeriklane Chester Weber ja pronksil hollandlane Theo Timmermann. Võistkondlikult moodustasid esikolmiku Madalmaad, Saksamaa ja Ungari.

Eile oli Caen`is hommikupoolses programmis kavas neljarakendite viimane ala koonus- ehk täpsussõit. Rajameister oli võistlusväljakule paigutanud maksimaalselt lubatud 20 takistust, millest kolm moodustasid neljase süsteemi. Kui neljarakendite tavapäraseks koonuste vaheks on 190 cm, seda rakendi minimaalse laiuse 158 cm juures, siis raskusastme tõstmiseks olid kaks viimast takistust 5 cm kitsamad.

Parimate selgitamisel oli esimeseks oluliseks stardiks ungarlaste noor Dobrovitz, kes läbis raja heas tempos ja mis võistkondlikus arvestuses eriti tähtis, tõi Ungarile kindla nulli. Madjaritel jäi oodata nende tiimist järgmisena startiva Zoltan Lazari etteastet. Kuna ameeriklastega oli vahe üle kaheksa ning nendele jäi koonustest vähemalt juba eelnevalt startinud Misdee Wrigley-Milleri 6.20, oli Lazaril piisav edu. Lazar ajab maha 12. takistuse palli ja saab veidike aja eest, kuid tulemus 3.95 on pronksi kindlustamiseks piisav.

Zoltan Lazar kindlustas Ungarile võistkondlikud pronksmedalid; foto Hillar Talts

Sakslaste, kes hoidsid hõbedast positsiooni, esimene võistkonna esindaja Michael Brauchle teeb tulemuseks ühe maha-ajamisega, seega 3. Täpselt sama tulemusega lõpetab Georg von Stein ja sellest piisab Saksamaale hõbemedali kindlustamiseks. Veidi hiljem startinud eilne maratoni võitja Christoph Sandmann lõpetab tulemusega 3.27 ja seega jääbki tänaseks Saksamaa võistkondlikuks tulemuseks 6.

Madalmaade tiimi esimene startija oli Koos de Ronde, kes individiuaalselt hoididis kuuendat positsiooni. Puhas, kuid veidi aeglane sõit annavad 2.25 karistuspunkti, kuid kui pärast sakslaste Sandmanni startinud Ijsbrand Chardon teeb nulli, on võistkondlikud medalid jaotatud – Holland kuld, Saksamaa hõbe, Ungari pronks.

Individiuaalselt aga medalijaht sisuliselt algas. Chardoni ja tema kaasmaalase Theo Timmermanni vahe oli vaid poolteist punkti, kuid Timmermann teeb samuti nulli ja kindlustab endale pronksi.

Jäi vaid kahe suure heitlus. Avalöögi tegi ameeriklane Chester Weber, kes muide ainukesena kasutas takistusel number kümme alternatiivi. Puhas töö ja kõik jäib Boyd Exelli otsustada. Suurmeister Exell läbis raja elegantselt tegemata ühtegi viga ning jäädes normiaja piiresse. Kuld Exellile, hõbe Weberile.