Rahula Talli Talvevõistluse raames peeti ERL ja Resta Väikeponide karikasarjade etapid

Läinud pühapäeval kogunes Rahulasse ca 100 sportlast ja väiksemas ning suuremas mõõdus hobust, et selgitada välja ERL Ponikarika II etapi ning Resta Väikeponide Karikasari 2015 I etapi paremusjärjestused. Lisaks sai Rahula Talli Talvevõistluse raames sõita parkuure ka avatud arvestuses.

Esimesena startisid väikeponid Resta Karikasarjas, mis on avatud kõigile poniratsanikele sõltumata poni turjakõrgusest ning kus ponidele turjakõrgusega kuni 130 cm on parkuur 10 cm madalam, arvestus aga kõikidele ühine. 21 startija seast jõudsid teise faasi lausa 16 paari. Neist kiiremad olid kaks Tondi talli ratsanikku ühel ja samal ponil, kellest parima aja sõitis välja Anett Pajur ja temast veidi aeglasem oli Karoliina Grauberg. Kolmandaks tuli karikasarja arvestuses Rebecca Blumfeldt (Tondi RSK) ponil Havanna, parkuuri arvestuses Grete-Liis Suisalu (RSK Simon) ponil Milana.

ERL Ponikarika II etapp peeti Rahulas madalamas arvestuse. Jällegi kahefaasilise 85 cm kõrguses parkuuris startis 30 võistlejat, kellest teise faasi jõudsid 15 ja kellest omakorda kaheksal õnnestus mõlemad faasid sõita vigadeta. Kiireimad olid Taisi Viire (Vändra RSK) ponil Hidalgo, teise koha saavutas Anett Pajur (Tondi RSK) ponil Toonik ja kolmandaks tuli Karmen Sule (Audruranna RSK) ponil Talisman.

Kahefaasilises 75 cm kõrguste takistustega parkuuri avatud klassi esikolmik oli järgmine: Birgit Pihlak (Saaremaa RSK) ponil Ranne, kes lausa 4 sekundit kiirem teise koha võistluspaarist Kaarel Laherand ja Prins’st. Kolmandaks tuli Annika Tiits (RK El Awrah ET) hobusel Gunpowder Boy.

85 cm kõrguses sõidus avatud klassis õnnestus lausa kahel sportlasel sõita välja üks ja sama esikoha aeg – 28,03 teises faasis. Nii jäidki esikohta jagama Mariann-Krõõt Mätas (Vändra RSK) hobusel Kent Lakes ja Anna-Liis Remmel (Tondi RSK) hobusel Unique. Nende järele kolmandaks platseerus Triin Kattel (Tondi RSK) hobusel Romero De Polli.

Päeva viimased kaks sõitu kõrgustele 90 (kahefaasiline) ja 105 cm (vahetud ümberhüpped) võitis kindla ja puhta sõiduga Berit Lehtsaar (Viljandimaa RSK) hobusel Solei Solei. Talle järgnesid 90 cm parkuuris Marie-Annabel Reiner (RSK Simon) ja Hortensia ning Anni Vakkum (Saaremaa RSK) ja Spa. 105 cm kõrgusel pidid tema paremust tunnistama Britt Nigul (Tondi RSK) hobusel Listra ning Egle Palm (Tondi RSK) hobusel Vedette B.

Tulemused: https://ratsanet.ee/events/394?locale=et&year=2015

ERL ja Resta karikasarjade punktiarvestused: http://www.ratsaliit.ee/alad/ts/ts-sarjad/