Gunnar Klettenberg võitis Uuemõisa Karika teist aastat järjest (lisatud video)

Läänemaal peetud takistussõiduvõistlus Uuemõisa Karikas 2015 kulmineerus täna Grand Prix sõiduga, kus mullust karikavõitu õnnestus kaitsta Eesti ühel tuntuimal ratsasportlasel Gunnar Klettenbergil.

Uuemõisa Karikas 2015 Grand Prix peeti kõrgusel 140 cm, osalesid Eesti ja Läti parimad takistussõitjad. Põhiparkuuri suutsid vigadeta läbida viis võistluspaari, kelle hulgas kahel viimasel aastal kodumaise edetabeli võitnud Tiit Kivisild (RK Ruila Tall) kahel hobusel, lisaks Gunnar Klettenberg (RK Ruila Tall), Renek Rosenberg (RK Ruila Tall) ja Paul Argus (Tondi RSK) ühe hobusega.

Esimesena startisid ümberhüpetel Tiit Kivisild ja Donna Paula, kellel kahjuks tuli maha üks takistus. Järgmisena läks rajale Renek Rosenberg hobusega Vinski TT. Neilegi jäi tulemuseks 4 karistuspunkti, kuid aeg oli hea ja lõppkokkuvõttes kolmas auhinnaline koht. Ümberhüpetel näitasid parimat sõitu Gunnar Klettenberg ja Lance S, kes valisid optimaalseima trajektoori ning tegid teistest ligi viis sekundit kiirema aja. Paul Argus kiirustama ei hakanud ja üritas Opaaliga sõita rahulikult ning puhtalt, mis ka õnnestus, tulemuseks kõrge teine koht. Tiidul ja Corsical ümberrhüpped plaanipäraselt ei õnnestunud ja nad katkestasid, lõppjärjestuses nendele viies auhinnaline koht. Donna Paulaga oli Tiit neljas.

Klettenbergi sõnul oli põhiparkuur küllaltki tehniline ning sõitjatel oli palju otsustamist vajanud kohti. „Ümberhüpetel läksin ikka võitma ning pöörded, mis ma plaanisin tulid suhteliselt hästi välja,“ kommenteeris Klettenberg.

Enne päeva tähtsamat sõitu toimus kaks võistlusklassi, mille võitis mõlemad Berit Lehtsaar (Viljandimaa RSK) hobusel Lasca 14. Beritit võib nelja võiduga lugeda Uuemõisa Karika edukamaks sportlaseks. Kõrgusel 110 cm oli teine Jaagup Kallas (Hiiumaa RSK) hobusel Patrons, kolmas Helina Kalev (Liivimaa RK) hobusel Putter Atacama. Poniratsanike ja laste parkuuris kõrgusel 90/100 cm olid teisel kohal Saskia Maripuu (Tondi RSK) ja Mariana ning kolmandad Teele Kaal (Tondi RSK) ja Kamiera.

Berit Lehtsaar ja Lasca 14. Foto: Külli Tedre

Tulemused: https://ratsanet.ee/events/431?locale=et&year=2015