Helsingi MK-etapi võit Šveitsi: Romain Duguet ja Quorida de Treho

Eilne Helsingis peetud Lääne-Euroopa liiga MK-etapp kujunes põnevaks, kui 13 paari ümberhüpetel võttis võidu viimaste hulgas startinud Šveitsi takistussõitja Romain Duguet hobusega Quorida de Treho.

MK-etapivõitu asus Helsingis jahtima 38 võistluspaari, kelle hulgast pääses ümberhüpetele tervelt 13. Enim oli ümberhüpetel sakslasi, kelle arvuks viis. Lisaks kolm sportlast Šveitsist, kaks Rootsist ning üks Hispaaniast, Suurbritanniast ning Madalmaadest. Esimese tõeliselt tõsise etteaste ümberhüpetel tegi vaid 19aastane Briti sõitja Jessica Mendoza, kes endast viis aastat noorema märaga Spirit T edestas liidriks olnud valitsevate olõmpiavõitjate Steve Guerdat ja Nino des Buissionnets aega. Mida lõpu poole, seda reaalsem tundus noore briti võit, kuid 11na startinud Prantsusmaal sündinud, kuid Šveitsi esindav Romain Duguet suutis hobusega Quorida de Treho Mendoza tulemuse 0.11 sekundiga üle sõita.

Soomlasi ümberhüpetele ei pääsenud ja nii elasid nad tormiliselt kaasa nende noore superstaari Anna-Julia Kontio elukaaslase Martin Fuchsi ja Clooney 51 esitusele. Šveitsi koondises suvel Aachenis EM pronksi võitnud Fuchs mainis juba ümberhüpete eelses intervjuus, et paraku ei ole Clooney kiire ning võit ei ole kuigi reaalne. Noor sveitslane tegigi rahuliku ja puhta sõidu, mis andis lõpuks kümnenda auhinnalise koha. Võit kuulus Helsingis Romain Duguet`le, teisena lõpetas Mendoza, kolmandana sakslane Daniel Deusser hobusega Cornet`s Amour.

Pärast kahte Lääne-Euroopa etappi juhib edetabelit üllatusmehena hoopiski hollandlane Harrie Smolders, kes avaetapilt Oslos kogus 9 punkti, kuid teenis laupäeval võidu Washingtonis Ühendriikide liigas. Kuna lääne-eurooplased saavad oma liigasse üle kanda ka Põhja-Ameerika liiga punkte, asuski Smolders 29 punktiga juhtima. Smolders kogus muide enamus punkte mullugu Ameerikast. Teisel kohal on 24 punktiga Marcus Ehning, kolmandat kohta jagavad 20 punktiga Leprevost ja Duguet.

Helsingi tulemused leiate aadressilt http://eventcontent.hippoonline.de/1098/1098zeitplanDEU.htm?style=longines