Tulemas on uus võistlussari takistussõidus – ERL Klubide Noortekarikas

Tänavusel hooajal on tulemas uus noorte võistkondlik võistlussari takistussõidus – ERL Klubide Noortekarikas 2016, kuhu on oodatud kõikide ratsaliidu liikmesklubide võistkonnad.

Kuna 2009.a toimunud noorte ratsanike võistkondlik “Lootuste Karikas“ on kõigil siiani positiivselt meeles, siis otsustati nüüd formaati uuendades sarnane võistlussari jälle ellu kutsuda. „Klubide Noortekarika mõte on pakkuda noortele ratsasportlastele võimalust võistelda võistkonnana, sest see on võistlusel hoopis teistmoodi psühholoogiline situatsioon. Arvame, et ka klubide tiimitunne saab sellest hoogu juurde ja annab võimaluse erinevatele treeneritele koostööd teha,“ selgitab ERL-i peasekretär Siim Nõmmoja, lisades veel, et see mõte on leidnud erinevate treenerite poolt juba head vastukaja.

Karikasarjast saavad osa võtta võistkonnad, mis koosnevad ühe ERL liikmesklubi neljast sportlasest, kellest kaks hüppavad kõrgusel 105 cm (poniratsanik (kuni 16a), laps (kuni 14a) või juunior (kuni 18a)) ja kaks kõrgusel 120 cm (U25 (kuni 25a)).

Võistkonna koosseisu on lubatud etappidel muuta ja vahetada – sportlasi võib asendada teiste sama klubi sportlastega ja sama sportlane võib erinevatel etappidel hüpata erinevaid kõrgusi kui tema vanus seda võimaldab. Hobustele piiranguid ei ole.

Need klubid, kellel oma võistkonna jaoks vastavaid sportlasi napib, võivad moodustada segavõistkonna, kus on mitme klubi sportlased. Siin on ainukeseks tingimuseks, et nõnda koostööd tegevad klubid peavad kogu sarja vältel jääma samaks.

Klubide Noortekarika etapid toimuvad Ruilas (20-22.05.), Sammulis (02.07.), Luunjas (06-07.08.) ja Säreveres (11.09.) Arvesse lähevad kolme parema etapi tulemused. Etappidel autasustatutakse kolme parimat võistkonda rahaliste auhindadega ja sarja võitjad viivad kaasa karikad ning auhinnatekid.

Rohkem infot juhendist: http://www.ratsaliit.ee/takistussoidu-voistlussarjad-2016/

Eesti Ratsaspordi Liit