Michael Jung võitis Kentucky`s FEI Classics hooaja kolmanda etapi

Ameerika Ühendriikides Kentucky`s peeti möödunud nädalavahetusel kolmevõistluse elitsarja FEI Classics hooaja kolmas etapp, mille võitis maailma esinumber Michael Jung hobusega FischerRocana , korrates sel moel oma mullust võitu Põhja-Ameerikas.

Jungile on Kentucky õnnelik paik, sest tegelikkuses oli möödunud nädalal saavutatud võit saksalsele juba kolmas. Esimest korda oli ta võidukas 2010.a., mil võitis samas toimunud Maailmamängude kuldmedali. "Mulle see koht meeldin," mainis Jung võidujärgselt, "ning samuti meeldib see minu hobusele. Ta läheb aina paremaks ja paremaks, ma õpin temalt kogu aeg."

Jung ja FischerRocana asusid võistolust juhtima juba koolisõidu järgselt. Krossilt koguti 0.8 karistuspunkti ületatud optimaalse aja eest, mis tagas konkurentide ees selise edu, et takistussõidus saadi lubada endale ka üks eksimus. Koondtulemuseks kogusid Jung ja FischerRocana 39.2, teiseks tõusis viimase ala eel kuues olnud ameeriklanna Lauren Kieffer hobusega Veronica, kelle miinuspunktide summaks 52.5. Kieffer läbis takistussõidu puhtalt, saades vaid ühe punkti normiaja ületamise eest.

Michael Jung ja FischerRocana lubasid takistussõidus endale ühe vea; foto FEI/Red Bay Group LLC

Valdavalt osalesid Kentucky võistlusel ühendriikide kolmevõistlejad, tuntumatest saavutas seitsmenda koha legendaare Sir Mark Todd Uus-Meremaalt hobusega NZB Campino. Pärast kolme etappi juhib sarja Jung, kellel punkte 27. Teise punktisumma on kogunud avaetapi Pau`s võitnud Astier Nicolas Prantsusmaalt ja Austraalias Adeleides võitnud Shane Rose, kellel mõlemal on punkte 15.

FEI Classics jätkub juba eeloleval nädalavahetusel Suurbritannias Badmintonis. Etapid on veel Saksamaal Luhmühlenis ja brittide Burghly`s.