Liis Liblikmaa ja Stella-Marii Tamme Leedus Balti Liiga koolisõidu teisel etapil edukad

Nädalavahetusel toimus Leedus Zagare ratsakompleksis Balti Koolisõidu Liiga II etapp, kust Stella-Marii Tamme ja Calendula ning Liis Liblikmaa ja Chocolate naasesid auhinnaliste kohtadega.

Võistlus kestis kaks päeva. Esimesel võistluspäeval sai Stella-Marii Tamme Calendulaga juunioride arvestuses esikoha tulemusega

67,23%. Talle järgnes Läti noor sportlane Kasparas Kaminskas teisel ja kolmandal kohal, vastavalt hobustega Turandot (66,25% ja Torinas (65,94%). Teisel päeval pidid Stella-Marii ja Calendula leppima neljanda tulemusega, 66,65%, võitis Kasparas Kaminskas hobusel Turandot tulemusega 69,49%. Kahe päeva kokkuvõttes saavutas meie paar juunioride arvestuses teise koha Kaminskase ja Turandot' järel. Kokku osales võistlusklassis 7 paari.

Stella-Marii ja Calendula autasustamisel. Foto: Raivo Sepp

Stella-Marii osales Calendulaga ka noorte arvestuses, kus sõitis esimesel päeval välja tulemuse 63,41% ning teisel päeval 63,29%, olles sellega kolmas nii võistlusklassi kui kokkuvõtvas arvestuses. Kahe päeva kokkuvõttes võitis Laura Ivanova (LAT) hobusel Radamira tulemusega 135,78 protsendipunkti.

Kasparas Kaminskas autasustamisel. Foto: Raivo Sepp

Harrastajate klassis olid esimesel päeval kindlad liidrid Liis ja Chocolate, saades 10 paari seas tulemuseks 67,75%. Teisel päeval said nad tulemuseks 63,54%, olles kuuendal kohal ning kahe päeva kokkuvõttes saavutati neljas koht. Kokkuvõtvalt parim paar oli Liga Gile ja Gundega Lätist (134,84 pp).

Liis Liblikmaa ja Chocolate. Foto: Raivo Sepp

Liisi sõnul oli tegemist väga vahva võistlusega, mis viidi läbi vanas uhkete tallide ja maneežiga hobusekasvatuse kompleksis. Võistlusväljak oli seekord lahendatud nii, et muruväljakule oli lihtsalt liiv peale kallatud, mis aga väga korraliku igapäevase hoolduse järel oli üsna heas korras.

Võistlejad peale autasustamist fännide piiramisrõngas. Foto: Raivo Sepp

Liis ja Chocolate sõitsid ainukese paarina L-taseme skeemi, saades tulemuseks 62,00%. M-tasemel osales eestlastest veel Mailika Ivalo hobusel Donna Dana (62,75%) saades 11 paari seas 8nda tulemuse.

Eesti Ratsaspordi Liit