15. Kärdla Ratsupäevadele registreeriti pea 1000 starti

Homme algavad Kärdla lähistel Linnumäe ratsakeskuses viieteistkümnendat korda toimuvad Kärdla Ratsupäevad, mille populaarsus on aastatega pidevalt tõusnud. Tänavustele päevadele registreeriti vaid veidi vähem, kui 1000 starti.

15 aastat tagasi alustasid Kärdla Ratsupäevad ühepäevase kohaliku tähtsusega võistlusena, kuid on aastate jooksul kasvanud vabariiklikult tähtsaks ratsaspordikalendri pidepunktiks, millega arvestavad oma võistluskalendri koostamisel arvukad sportlased ja harrastajad. Võistluspäevade kestvus on samuti olnud pidevas kasvutrendis, tänavu peetakse suurüritus esmakordselt neljal võistluspäeval.

Neljapäeval antakse Kärdla Ratsupäevade avalöök kell 12 ning avapäeval peetakse maha Lääne Regiooni Avatud karikavõistluste finaalsõidud. Reede ja laupäeva peale on jagatud ERL-i Ponikarika etapid, laupäeval koguvad harrastajad punkte Porsche karikasarja arvestuses. Kärdla Ratsupäevade lahutamatuks osaks on olnud ja on selgi korral pühapäeval enne Grand Prix`d peetav atraktiivne tünnisõit. Grand Prix kõrguseks on Hiiumaal traditsiooniliselt 130cm.

Neile, kes Kärdla Ratsupäevadel isiklikult osaleda ei saa, teevad korraldajad postimees.ee vahendusel laupäevaset võistluspäevast otseülekande, jooksvat infot koos videoklippidega saate Hobumaailma vahendusel, samuti töötab aktiivselt ürituse FB lehekülg. Lisaks spordile saadab üritust kultuuriprogramm, laupäevase põhisõidu eel esineb muusikaline üllatuskollektiiv nimetusega Wild Ride. Päevajuhtideks on tuntud kestvusratsutaja Marilyn Uusna ja end tundmatuks rakendisportlaseks nimetanud Hillar Talts.