Pariisi külas selgusid parimad noorhobused kestvusratsutamises, kelleks on Win Oâ’Faya, Mustafo Malabah ja Belegia

Laupäeval, 15. oktoobril peeti Lääne-Virumaal Pariisi külas kestvusratsutamise võistlus, mille raames selgitati ka selle ala parimad 4-6aastased noorhobused.

Päeva varajasem start anti kell 8 hommikul, kui 84 km pikkusele rajale läksid nii 6aastased noorhobused, keda oli 3, kui ka avatud kiirusvõistluses osalejad, keda oli kokku 8. Noorhobuste võistluses finišeerusid kõik osalejad, kiireima tulemuse tegi Kaisa Keerd (EER) hobusel Win O’Faya, kelle keskmiseks kiiruseks kujunes 16,52 km/h, järgnesid kohe tema kannul finišeerunud Brenda Prants (EER) ja Assman ning 15 minutit hiljem lõpetanud Johannes Mooste (Kassari) ja Penelope. Avatud klassis said tulemuse kirja kuus paari, neist võidukaim oli Annabel Kaldvee (Tartu RK) hobusel Nilsson ox keskmise kiirusega 15,88 km/h.

5aastased hobused, keda asus starti neli paari, selgitasid võitja 56 km pikkusel distantsil, kus võidu noppis Merilin Kalbre (EER) hobusel Mustafo Malabah kiirusega 19,34 km/h. Teine koht läks võistlust pikalt juhtinud, kuid pisut enne lõppu õnnetult kukkunud ja rangluu murdnud Kristin Tärnile (Avante) Mahdil. Ratsanik suutis vapralt sadulasse ronida ja siiski finišeeruda. Esimest aastat rakendus tänavu siingi klassis reegel, mida varasemalt oli kasutatud parimate 4aastaste noorhobuste selgitamisel. Nimelt võistluses ei lugenud ainult kiirus, vaid ka taastumise aeg ja võitjad selgusid spetsiaalse punktitabeli alusel. Nii juhtuski, et kolmanda koha pälvis hoopis neljandana finišeerunud võistluspaar, kelleks olid Jana Jalast (Kurtna) ja Luukas. Avatud klassis tegi 9 paari seas parima tulemuse Maris Kallo hobusel Sofa keskmise kiirusega 18,07 km/h.

4aastased hobused startisid distantsile 32 km. Viiest paarist paraku pidi kolm katkestama, seetõttu jagati välja ainult esimene ja teine koht. Esikoht läks Gerly Pällole (EER) ja Belegiale, kes läbisid raja kiirusega 15,95 km/h, teise koha võtsid Kalev Käsperson (Viru Ratsu) ja Amishu. Esmasel kvalifikatsioonvõistlusel osales 13 paari, kellest postitiivse tulemusega lõpetas 11.

Tulemused peaks peagi jõudma Ratsanetti: https://ratsanet.ee/events/674?locale=et&year=2016