2011. ratsaspordihooaja kokkuvõte Apollo Club’is

Ratsaspordi 2011. hooaeg võeti tänavu kokku kenas ööklubis Apollo, mis kujundatud endise Parlamendi klubi asemele. Apollo Live Club on maitsekas ning mahukas ööklubi, mis sobis ürituse temaatikaga – Moulin Rouge – väga hästi. Kahjuks oli veetlevalt riietunud naiskülalistel seal veidi külmavõitu ning sellest sai üle vaid tantsimisega. Tegelikult tuleb ju aru saada, et ööklubi ei olegi mõtet kütta, sest selle kütavad kuumad inimesed ise soojaks ning neid kuumi inimesi jagus kõnealusel peol ikka igale poole!

Kaunid koolisõitjad Dina Ellermann, Sirly Tillmann ja Anna-Liisa Rink

Kohaletulnuid tervitati vahuveiniga ning mullusest juba tuttavaks saanud fotograaf Margus Kurgvel jäädvustas külalised fotodele.

Cätlin Vatsel, Paul Argus ja Reelika Oissar

Kestvusratsutajad: (esireas vasakult) Katrin Liiv, Anne Rohtla, Marian Kikas, Õnne Halliko, (tagareas vasakult) Heigo Rohtla, Marilyn Uusna, Vello Kikas, Kairit Kalbre, Margo Uusna.

Kaks Annit – Mägi ja Kaljund

Meil on ikka kombeks olnud, et osa peost, kui mitte kogu peo teevad teoks hobuinimesed ise. On ju aastast aastasse nähtud ratsasportlaste tantsu ja laulu etteasteid ning õhtujuhidki on enamasti olnud just meie endi seast. Nii ka tänavu leidsin õhtujuhid ratsaringkonnast. Juss Särekanno, kes pärast mõneaastast välismaal viibimist taas Eestisse on jõudnud, ei ole võibolla kõigile nii hästi tuntud, kuid tema kokkupuude hobustega on pikaajaline. Veskimetsa Ratsakeskuse kasvandikust on tänaseks saanud juba päris kogenud ratsanik, kes on end täiendanud Taanis, Norras ja Inglismaal töötades.

Juss Särekanno ja Anna-Kaia Kikkas

Jussi kõrvale pidi veel neljapäevase seisuga õhtut juhtima tulema kolmevõistleja ja takistussõitja Kristiina Raudnagel, kes aga peo eelõhtul ootamatult haiglasse sattus. Kristiina aga, ettevõtliku neiuna, leidis kohe endale asenduseks oma vennanaise Anna-Kaia, kes hoolimata vaid põgusast kokkupuutest hobustega oli heameelega nõus ratsaspordihooaega koos Jussiga kokku võtma. Kristiina andis aga lubaduse järgmiseks ürituseks juba ise vormis olla!

On ainult meeldiv näha nii julgeid, toredaid ja entusiastlikke noori inimesi ja seda mitte ainult õrnema soo hulgas, nagu meil ratsaspordis tänapäeval trendiks.

Urmas Raag, mullune parim takistussõitja, annab seekord sama auhinna üle Gunnar Klettenbergile

Jussi ja Anna-Kaia juhtimisel autasustati hooaja parimaid sportlasi, kellele jagasid auhindu kätte Heigo Rohtla, Urmas Raag, Peter Lind ja Raul Kauna. Kauni klaaskuju ning ratsaspordi aastaraamatuga said meeles peetud 16 naist ja 1 mees. Kuidas nüüd võtta, kas õnneliku või õnnetu ainsa mehe rolli pidi kohapeal täitma Gunnar Klettenberg kui parim takistussõitja aastal 2011. Kogu paremiku nimed leiate aga hobumaailmas juba varem ilmunud uudisest.

Parima koolisõitja Grete Barake auhinda tuli kätte saama tema ooperilauljast õde Pirjo Püvi. Autasustab Peter Lind.

Kätlin Sehver – parim noorsportlane takistussõidus ning ühtlasi "Aasta üllataja"

Nagu mullu, nii ka seekord, kuulus Marit Poltimäele kaks auhinda – parima kolmevõistleja tiitel seenioride ja noorte klassis

Teist aastat järjest valiti aasta treeneriks Riina Pill

Siinkohal suur tänu ERL partnerile, Veskimetsa hobuvarustuse kauplusele Helketmar, keda esindab poe omanik Marika Ramjalg

Pärast sportlaste, klubide ja sponsorite tunnustamist oli käes aeg jälgida sihvakates jalgades naisterahvaid, kes sisustasid õhtut kabaree-etendusega.

Cathrine and the Boys

Peo järgnevad etteasted olid aga külaliste endi teha, sest avati tantsupõrand. Siinkohal tuleks veel tunnustada kõiki pidulisi, kellest igaüks oli oma kostüümiga palju vaeva näinud ning rikastas pidu omal glamuursel moel.

Meeldiv stiilinäide: harrastussportlane Erik Tuimann ja ponisportlase My Relanderi võluv ema Marjo

Artiklis avaldatud piltide autoriõigus kuulub Margus Kurgvelile ja Külli Tedrele ning nende kasutamine autori loata on keelatud. Palun piltide ostmiseks pöörduda peo fotograafi kodulehele www.kurgvel.com