2013. aasta kolmevõistluse Rahvuste Karika esimesel etapil hiilgasid sakslased

Võidukasse meeskonda kuulusid olümpiavõitja, Maailma- ja Euroopa meister Michael Jung hobusel Leopin FST, Londoni OM-il kuldsesse meeskonda kuulunud Dirk Schrade ja King Artus, 2011. aasta EM-i pronksmedalistid Frank Ostholt ja Little Paint ning Andreas Dibowski hobusel Butts Leon.

Võit saavutati võõrustava Prantsusmaa (165,2 mp) üle tulemusega 159,40 mp hoolimata sellest, et võistkonnast puudusid Jungi põhihobune La Biosthetique Sam ning OM pronksmedalistid Sandra Auffarth ja Opgun Louvo. Kolmas koht läks Itaaliale tulemusega 174.4 mp.

Kross oli keerukas, nulliga lõpetas kõigest viis paari, neist kaks olid sooritatud Michael Jungi poolt. Mitmele meeskonnale sai saatuslikuks kitsas takistus 18c, mis kustutas nii Suurbritannia kui Uus-Meremaa poodiumilootused. Sakslased, kes juhtisid võistlust võimsalt koolisõidust alates, suutsid aga teha väärikad sooritused ning võitsid hoolimata sellest, et nende takistussõidu voorus polnud ühtegi puhast sõitu.

Individuaalses arvestuses võtsid esikoha Michael Jung ja La Biosthetique Sam (35,6 mp), teisena lõpetasid Sandra Auffarth ja Opgun Louvo (37,4 mp), kolmanda koha hõivas taas Jung, sedapuhku võistkonda kuulunud hobusel Leopin (46,2 mp).

Kolmevõistluse Rahvuste Karika etappe on tänavu kokku 7, seega kuus on alles ees. Järgmine etapp toimub 23.-25. mail Suurbritannias, sari lõppeb oktoobris. Hetkel juhib tabelit mõistagi Saksamaa, kes kogus võidu eest 11punkti, järgnevad Prantsusmaa 9 ja Itaalia 8 punktiga. Suurtel kolmevõistlusriikidel Uus-Meremaal on 5 ja Suurbritannial 6 punkti.

Tulemused leiate: www.sportequi.fr/fontainebleau/fontainebleau.html