2013. aastast jõustuvad uued turvakiivrite kandmise reeglid

18. detsembril algas FEI intensiivne turvakiivrikampaania, mis on sissejuhatavaks faasiks 1. jaanuarist jõustuvale uuele reeglile, mille kohaselt peab kõikidel FEI võistlustel kiiver olema peas alati, kui hobusele selga minnakse.

Uue reegli kohaselt peab algavast aastast alates võistlusterritooriumil hobuse seljas olles kiiver alati peas olema, kuid erandid puudutavad teatud alasid (näiteks koolisõit, voltižeerimine, reining), kus vastavad võistlusvormi juurde kuuluvad muud peakatted on lubatud võistlusplatsil ja vahetul soojendusel enne starti. Täiskasvanud takistussõitjatel on näiteks lubatud kiiver eemaldada auhinnatseremoonial.

Teavituskampaania on enamasti internetipõhine. Rahvuslikele ratsaliitudele, sportlastele, erinevatele ühendustele ja FEIga seotud ratsaspordiorganisatsioonidele saadetakse tugevate visuaalidega illustreeritud emaile, milles tuletatakse meelde kiivri kandmise vajalikkust, uutele reeglitele suuanavad bannerid on asetatud kõikvõimalikele ratsaspordiga seotud lehtedele. Ka Hobumaailmast leiad lilla-kollasega bänneri paremast tulbast – kliki ja tutvu, mis on nõutud just sinu spordialal.

USA olümpiatasemel koolisõitja Courtney King-Dye on kiivrikampaania üks tuntumaid reklaamnägusid. 2010. aastal kukkus ta oma rahulikult ja turvaliselt hobuselt, kuna too komistas, ning sai raske ajutrauma, millest ta siiani ei ole päriselt taastunud. Täna teeb Pekingi OMil ning 2007 ja 2008. aastal Maailmakarika finaalis oma riiki esindanud King-Dye jõupingutusi selle nimel, et 2016. aastal Rio de Janeiro OMile võistlema pääseda para-koolisõidus. "Ma arvan, et minu õnnetus oli ilmselt vajalik, et inimestele jõuaks kohale, et sellised juhtumised ei ole seoses ratsutamisoskusega. 15 aastat sõitsin ma kiivriga ainult noori ja "ohtlikke" hobuseid. Hobune, kellelt ma kukkusin oli aga igati korralik, ta lihtsalt komistas iseenda jalgadesse," kommenteeris Courtney King-Dye.