2018. aasta Event Rider Masters sarja võitja on Christopher Burton

Christopher Burton & Graf Liberty /Foto: Event Rider Masters

Möödunud nädalavahetusel, 25.-26. augustil, leidis Suurbritannias, Blair Castle’is aset kaua oodatud Event Rider Masters sarja viimane etapp, mille võitis australlane Christopher Burton hobusel Graf Liberty. Burton kuulutati ühtlasi kogu ERM sarja võitjaks.

Chris Burton ja Graf Liberty näitasid suurepärast taset kõigil kolmel alal asudes pärast koolisõitu teisel kohal tulemusega 26,9 miinuspunkti. Takistussõidus tegi paar küll ühe vea, lisades tulemusele neli miinuspunkti, kuid puhas kross normiaja piires tõi neile siiski esikoha.

Christopher Burton & Graf Liberty krossil /Foto: Event Rider Masters

„See on väga eriline hetk, ma ei saaks olla õnnelikum. See nädalavahetus oli väga pingeline ja suurema osa sellest tekitasin endale ise, muretsedes, et teen midagi rumalat, näiteks hüppan vale tõkke. Mul on väga hea meel Graf Liberty omanike üle ja olen üdini rahul hobuse endaga. Olen vaadanud teisi võitmas ERMi etappe ja mõelnud kogu aeg, kui kihvt see on rääkimatagi kogu sarja võitmisest,“ kommenteeris Burton.

Sarja arvestuses teist ja kolmandat kohta hoidnud Laura Collett’il ja Tim Price’il mõlemil lisandus takistussõidus vastavalt kaheksa ja neli miinuspunkti. Siiski suudeti tänu puhastele krossidele oma positsioonid edetabeli eesotsas säilitada.

ERM 2018 sarja esikolmik: (vasakult) Tim Price, Christopher Burton & Laura Collett /Foto: Event Rider Masters

„Wesko oli lihtsalt suurepärane – ta ei pööranud liigset tähelepanu ei vihmale, atmosfäärile ega hüpetele. Mul on tõeliselt hea meel, et ta on tagasi ja tunneb end nii hästi – ta suudab jätta mulje nagu kõik oleks imelihtne,“ jagas Price oma hobuse Wesko kohta kiidusõnu.

Etapi arvestuses sõitis end teiseks Suurbritannia sportlane Oliver Townend Cillnabradden Evo’l tulemusega 33,2 mp-d. Paar juhtis võistlust küll pärast koolisõitu, kuid üks viga parkuuris ning mõned miinuspunkti ületatud normiaja eest krossil lükkas nad siiski Chris Burtoni ja Graf Liberty järele.

Oliver Townend & Cillnabradden Evo /Foto: Event Rider Masters

„Arvestades hetke olukorda on mul väga hea meel olla taas parim Suurbritannia esindaja. Mul on väga hea meel hobuse ja tema omaniku Sally-Anne Eggintoni üle. Cillnabradden Evo on väga eriline ja andis endast maksimumi, võideldes krossi lõpuni välja. Väga eriline tunne on ERM finaalis teisel kohal lõpetada,“ kommenteeris Oliver.

Burtoni ja Townendi järel kolmandal kohal lõpetas inglanna Emily Philp hobusel Camembert tulemusega 33,9 mp, kellel oli antud etapp sel aastal esimene ja ainus ERM sarja sõit.

Kõiki tulemusi ning järelvaatamises ülekandeid näeb ERM kodulehelt: https://eventridermasters.tv/