2018 aasta WEG jääb siiski Põhja-Ameerika mandrile – uus korralduspaik Tyroni ratsakeskus Põhja-Carolinas

USA rõõmustab, et hoolimata Bromonti taandumisest korraldaja positisoonilt, jäävad 2018. aasta ratsaspordimängud siiski nende mandrile, sest 3. novembril otsustas FEI vastu võtta suurepärase Tyroni rahvusvahelise ratsakompleksi pakkumise WEG seal korraldada.

Algselt Kanadas Bromontis toimuma pidanud 2018. aasta Maailma Ratsaspordi Mängud otsisid alates tänavu juulist uut korralduspaika, kuna kindla rahastuse puudumise tulemusena jõudis Kanada korraldaja FEIga ühisele otsusele leping lõpetada. Kuna ajafaktor muutus kriitiliseks – mängudeni on jäänud vähem kui kaks aastat – sai uue koha otsimisel määravaks see, et seal oleks juba olemasolev infrastruktuur.

Tryoni rahvusvaheline ratsaspordikeskus oli FEI presidendi üks põhilisi ettepanekuid ning juhtkond kinnitas selle ühehäälselt.

2018. aasta WEG peetakse 10.-23. septembrini. Algsed kuupäevad olid siiski 12.-26. august, kuid uuringute tulemusena selgus, et kuu aega edasi lükkamine on parem otsus, sest ilmad on USA idarannikul asuvas Põhja-Carolinas hobuste heaolu silmas pidades sügisel oluliselt paremad. Lisaks võeti otsustamisel arvesse teisi olulisi võistlusi sel aastal.

„Oleme väga rahul, et saame Tyroni välja pakkuda kui uue WEGi korraldaja. Nende pakkumine oli muljetavaldav ning FEI-l on korralduskomiteesse suur usk. Tegemist on tõeliselt uhke keskusega ja peaaegu kõik vajalik mängude korraldamiseks on seal juba olemas,“ kommenteeris FEI president Ingmar de Vos said. Ta lisas, et on tänulik kõigile, kes avaldasid soovi 2018. aasta WEGi korraldada, kuna FEI jaoks on antud formaat 100% oluline.

Tyroni ratsakeskus, mille loojaks on Mark Bellissimo, asub Mill Springsis ning laiub 6,5 ruutkilomeetril otse Blue Mountains jalamil. Kompleksi kuulub 1200 tallikohta, 12 areeni ja krossirada, ning seda ümbritseb sadu kilomeetreid radu kestvusratsutamise jaoks. Lisaks hõlmab keskus kõiki vajalikke hooneid nii pealtvaatajate kui sportlaste heaks teenindamiseks ja majutamiseks.

WEGi traditsioon sai alguse 1990ndal aastal Stockholmis ning võistlus on toimunud sealtpeale iga nelja aasta järel. Esimest korda peeti WEG väljapool Euroopat 2010. aastal, kui korralduspaigaks oli Kentucky, seega alles teist korda on mängud Põhja-Ameerikasse jõudnud. Viimati Normandias peetud mängud meelitasid kohale pool miljonit pealtvaatajat ning televisiooni vahendusel jälgis sündmust 350 miljonit huvilist. Arvutuste kohaselt töi ürituse korraldamine Prantsusmaale 368 miljonit eurot käivet.

Vaata Tyroni keskuse kohta siit: http://tryon.coth.com/