Eesti Koolisõidu Facebooki grupis on üle 2000 koolisõiduhuvilise 48st riigist

Juuni algusest on Eesti Koolisõidu Facebooki grupis üle 2000 liikme, mis teeb sellest suurima eesti ratsaspordialade FB grupi. Grupp loodi ja koondab meie koolisõitjaid aastast 2010 ning on selle eestvedaja Eva-Maria Vint-Warmingtoni sõnul väga väärtuslik ressurss.

Grupp on mõeldud toredate uudiste, huvitavate või naljakate piltide ja videote jagamiseks. Samuti nõuannete saamiseks ning mõnikord ka kiirete abipalvete jaoks. Internetile omaselt tuleb küll  vahetevahel ette ka kuumemaid vaidlusi, kui üldiselt on see väga positiivne grupp, kus igat hädasolijat aidata püütakse.

Aktiivseid liikmeid on grupis ca 1600. Sinna kuuluvad peale eestlaste ka koolisõiduhuvilised kokku 48st riigist. Üle 10 liikme on grupis Soomest, Kanadast, Lätist, Leedust, Hispaaniast, Suurbritanniast, USAst, Rootsist, Indiast, Venemaalt ja Hollandist. Eksootilisematest maadest ka näiteks Boliiviast, Kongost, Tšiilist, Hong Kongist, Horvaatiast, Nigeeriast, Uus-Meremaalt, Puerto Ricost, Armeeniast, Saudi Araabiast ja Lõuna Aafrikast. Top 10 linna liikmete arvukuselt on Tallinn, Tartu, Pärnu, Viljandi, Helsinki, Saue, Rakvere, Keila, Vilnius ja Haapsalu.

Pole vist üllatuseks, et 91.3% liikmetest on naised, suurim osa neist 18-34 aastased. Statistikat uurides tuleb välja, et 13-17 aastasi liikmeid on vaid 11%, nii et siinkohal üleskutse grupiga liitumiseks ka meie noorematele koolisõitjatele! Liituge ise ja lisage ka oma ratsutamishuvilisi sõpru!

Eva-Maria Vint-Warmingtoni jaoks on see grupp väga väärtuslik ressurss näiteks kiire ja olulise info jagamiseks. „Üldjoontes on meie FB grupp veidi nagu meie koolisõidukogukond – üha kiiremini kasvav ja arenev, mitmenäoline aga üldjoontes siiski sõbralik ja kokku hoidev,“ kommenteeris ta.

„Oma varsti 10-aastase  kogemusega ERL koolisõidumänedžerina võin öelda, et koolisõidul läheb hästi siis, kui inimesed omavahel läbi saavad. Minu jaoks on koolisõidu juhtimine ja arendamine seotud suuresti ka positiivse kogukonna loomisega. Kui inimesed üksteist austavad ja toetavad, luuakse nn meeskonnavaim, mis on suureks motivaatoriks ka paremate tulemuste loomiseks. Viimase viie aasta jooksul on minu silmis toimunud suur edasiminek – juba kolmandat aastat peame oma tiitlivõistlusi rahvusvahelisel (FEI) tasemel. Meil on kaks tugevat rahvusvahelisel areenil võistlevad GP sõitjat ning õige mitu paari on varsti-varsti sellele tasemele jõudmas. Noortespordis hakkame nägema pea igas vanuseklassis paare, kes suudaksid Eestit esindada ka välismaal.“

„Aga sport ei arene ainult tänu tublidele sportlastele – sama suure panuse teevad siin treenerid, hobuseomanikud, lapsevanemad, võistluste ametnikud ning spordi toetajad. Siin kohal suur kummardus teile kõigile! Meil on, mille üle rõõmustada ning jagatud rõõm on alati veel suurem!“

Eesti Koolisõidu FB grupi ametlik kirjeldus on selline: See grupp on mõeldud kõikidele Eesti koolisõitjatele, koolisõiduhuvilistele ja Eesti koolisõidu toetajatele… Kõikidele, kes oskavad hinnata harmoonilist koostööd hobusega ning tunda (lihtsurelikule kõrvaltvaatajale täiesti arusaamatul kombel) piiritut rõõmu kolmest eriti hästi õnnestunud koondgalopisammust…

Grupi aadress on https://www.facebook.com/groups/dressageestonia/