Põhjamaade meistrivõistlustel kolmevõistluses osales kolm eestlast

Maris Kangur ja Al Pacino. Foto: Jekaterina Belova

24.-26. september toimusid Rootsis, Hermanstorpis Põhjamaade meistrivõistlused kolmevõistluses, kus seekord olid individuaalselt võistlustules noor Maris Kangur (Tondi RSK) Al Pacinol, juunior Sandra Anet Kalju (RK El Awrah ET) Hello Kittyl ning seenior Erkki Hõim (Tartu Kalevi RK) hobusel Ally Nightingale.

Juunior- ja noorsportlastele mõeldud CCI2*-S klassis, kus startis kokku 37 paari, saavutas Maris Kangur Al Pacinol avapäeva koolisõidus 60,57%, Sandra ja Hello Kitty tulemuseks koolisõidus jäi tagasihoidlikud 58,41%.

Erkki ja Ally Nightingale startisid koos 46 võistluspaariga CCI3*-S tasemel ning nende tulemus peale koolisõitu oli 61,79%.

Teisel päeval toimunud takistussõidus kogusid Maris ja Al Pacino oma skoorile lisaks 9,6 karistuspunkti ning krossile mindi vastu 28 positsioonilt 49 kp-ga. Sandra ja Hello Kitty skoorile lisandus takistussõidust 15,6 kp ning krossile mindi vastu 33 kohalt koos 57,2 kp-ga. Erkki ja Ally Nightingale eksisid vaid ühel takistusel ning nii lisandus nende senisele skoorile vaid 4 kp. CCI3*-S krossile mindi vastu 30 kohalt koos 42,2 karistuspunktiga.

Pühapäevased krossid olid kõigil meie paaridel ilma tõkkevigadeta. Parima tulemuse sõitsid välja Maris ja Al Pacino, krossilt kogunes lisaks vaid 0,4 kp ületatud normi aja eest. Nii oli paari lõpptulemuseks 49,4 kp ning 23. koht. Sandra ja Hello Kittyle lisandus samuti vaid 8 kp ületatud normiaja eest ning nende lõpptulemuseks jäi 65,2 kp ning 28. koht. CCI2*-S klassi võitis individuaalselt rootslanna Amanda Andersson hobusel Jersey, suutes seda oma esialgse koolisõidus väljasõidetud tulemuse juures, milleks oli tugevad 76,36%. Samuti võitsid rootslased ka meeskondliku kulla, hõbedale tulid norralased ning pronksmedalid kuulusid seekord taanlastele.

Erkki ja Ally Nightingale´I jaoks oli see esimene CCI3* võistlus ning ka nemad kogusid rajalt kaasa vaid ajavead (20,8 kp). Paari lõpptulemuseks jäi 31. koht 63,0 karistuspunktiga. Klassi võitis rootslanna Jonna Britse ja Quattrino. Ka seeniorides olid rootslased võidukad võttes meeskondliku kulla, hõbedale tuli Taani ning pronksile Norra meeskond.

 

Kõik võistluse tulemused on leitavad siit