Horse Show algas eestlastele edukalt

Paul Argus ja Jay-Z Bee Foto: M. Selge

Tallinn International Horse Show 2022 sai taaskord avapaugu. Raja sõitsid soojaks meie armsad poniratsanikud. Ponid võtsid mõõtu Pigipada ja Ponikarika auhindadele toimunud handicap sõidus, kus väikeponid hüppasid 105cm ja suured ponid kõrgusel 110cm. Selle sõidu esimese koha teenisid endale Grete Triisa (Viljandimaa RSK) ja Rokit, teisele kohale jäid Johanna Tafenau (Tondi RSK) ja Ludvig, kolmandaks tulid Laurell Veinpere (RSK Simon) ja Sämmi.

Rahvusvahelises noorhobuste sõidus võtsid mõõtu 6- ja 7-aastased hobused kõrgustel 125 cm ja 130cm, mis oli toetatud Havase poolt. Parima soorituse tegid Lukas Civinskas ja Connor-C Leedust 🇱🇹, teisele kohale tulid Tuisku Kivikoski-Vainio ja I’m Yours Soomest 🇫🇮, kolmandaks jäid Kristaps Neretnieks ja Quandar cece Lätist 🇱🇻. Eestlastest tegid kõige parema tulemuse Tiit Kivisild ja Chicharito JP, saavutades neljanda koha.

Noorte hobustega jätkates toimus ka rahvuslik sõit 4- ja 5- aastastele hobustele, ESHKS- i auhindadele. Selles klassis olid võidukad Paul Argus (Tondi RSK) ja Chanelle (kasvataja Liinu Vaan), teisele kohale sõitsid ennast Piret Ervald(Viru Ratsu) ja Popcorn Time (kasvataja Elina Mark), kolmandaks jäid Sandra Vahemets(Viru Ratsu) ja Caleb( kasvataja Kaija Vare).

Seejärel jätkusid rahvusvahelised sõidud. Kõigepealt toimus Prix de Padise Equestrian Centre kõrgusel 130cm, mis oli kahefaasiline. Normiajaga selles sõidus ei halastatud ja seetõttu tuli ka paljudel leppida aja eest saadud karistuspunktidega. Puhta tulemuse said kirja 16 sõitjat 71-st. Esimesel kohal maandusid Gunnar Klettenberg ja Jolanda 🇪🇪, teise koha said Rein Pill ja Sloopy Z 🇪🇪, kolmandale kohale jäid Jone Illi ja Celtas Quillian Soomest 🇫🇮. Jone Illi võitis tänavu Euroopa meistrivõistlustel juuniorite kuldmedali.

Reedese päeva kõige kõrgemas klassis oli võidukas taaskord Paul Argus 🇪🇪 hobusel Jay-Z Bee,  kõrgusel 140cm, mida toetas Cobalt. Teisele kohale hüppasid ennast Andrius Petrovas ja Linkolns Leedust 🇱🇹, kolmandaks jäi Laura Penele oma ustava Dundas V.D.M.-iga Lätist.

Päevale panid punkti koolisõitjad GP-ga, selle sõidu toetajaks oli WinWin Solutions. Esimesele kohale tantsisid ennast Jeanna Hogberg ja Astoria Rootsist 🇸🇪, saavutades tulemuseks 69.174%. Teisele kohale tulid Jennie Larsson ja Bonafide samuti Rootsist 🇸🇪, saavutades 69.022%. Kolmandaks jäi meie armas Dina Ellermann🇪🇪 hobusega Finalist, nende tulemuseks tuli 66.261%.

Ülejäänud tulemused on leitavad Equipest.

Esimene päev on möödas ja huviga ootame, mis järgmine toob.

Kindlasti jälgige ka Hobumaailma instagrami lehte, sest sealt saab kõige kiiremini ja operatiivsemalt näha, mis toimub Horse Show telgitagustes.😉