Adelinde Cornelissen teatas Parzivali pensionile minekust

2017. aasta üks üllatusi oli see, et Adelinde Cornelissen ja juba 20-aastane Parzival olid valitud hollandi koolisõidu A-koondisesse ning paljud uskusid, et paar jätkab ikka võistlemist. Siiski teatas Cornelissen, et Parzival läks pensionile.

„Loomulikult on tore näha, et Parzivali hinded olid eelmisel hooajal ikka veel nii kõrged, et ta oli koondisse arvatud, aga me siiski ei võistle enam. Muidugi ma ratsutan temaga iga päev, sageli metsas, kuna ta vajab liikumist ja on endiselt väga vormis,“ lisas sportlane.

Kuigi Adelinde teadis juba sügisel, et Parzivali viimaseks võistluseks jäid Rio Olümpiamängud, siis lubab ta hobusele ka korralikuma pensionile saatmise tseremoonia korraldada. Millal ja kus, sellest lubab ta oma fänne lähitulevikus informeerida, kuid ürituse olemus nõuab tõesti suuremat mõtteprotsessi, kuna Parzivalile ei ole kunagi tseremooniad ja plaksutamine meelt mööda olnud.

Herning EM 2013

Kahetsusväärselt ei lahku Parzival päris samade emotsioonidega nagu Valegro, olles ometi saavutanud väga palju. Nende viimaseks võistluseks pidid jääma Rio Olümpiamängud, kuid paar oli sunnitud grand prix katkestama, saamata isegi anda panust Hollandi koondise üldtulemusse. Uuringute järgi oli Parzivali hammustanud mingisugune putukas ning tal oli veel päev enne võistlust kõrge palavik. Kui palavik alanes, otsustati siiski startida, kuid sammu osas tundis Cornelissen, et hobusel on jõud täiesti otsas ning ta katkestas sõidu. Sellega oli läbi kogu nende olümpiateekond. Avalikkuse ees alati vastuoluline paar sai isegi selliste spekulatsioonide osaliseks nagu oleks Parzivalil jalaluumõra, kuid Cornelissen lükkas selle kiiresti ümber.

London 2012

Parzivali ja Adelinde parimateks tulemusteks jäävad Londoni OM (2012) individuaalne hõbe ja võistkondlik pronks, pronksmedal 2014. aasta WEGil (Normandias), 2 MK finaali võitu ning kaks teist kohta, individuaalne (GPS) ja võistkondlik kuld ning vabakava hõbe Windsori EM-il (2009), 2 individuaalset kuldmedalit Rotterdami EM-ilt (2011) ning 2 pronksi Herningi EM-ilt (2013). Dramaatiline hetk oli paari jaoks 2010. aasta WEG, mil nad pidid katkestama GP testi, kui kohtunikud märkasid hobuse suus verd. Veterinaaride sõnul oli Parzival keelde hammustanud.

WEG 2014