Äsja MK võidu pälvinud McLain Ward tõusis ühtlasi maailma esinumbriks

Traditsiooniliselt avaldab FEI uue kuu alguses värsked maailma edetabelid erinevatel ratsaspordialadel. Vähem kui nädalapäevad tagasi MK tiitli võitnud jänki McLain Ward sai sel nädalal järjekordse positiivse uudise, kui tõusis valdavalt Mk finaalist teenitud punktide najal maailma takistussõidu esinumbriks.

McLain Ward, kes Omahas ei võtnud koos oma hobuse HH Azur`iga maha ühtegi latti ja võitis sel moel sisehooaja tähtsaima trofee, kogus sedavõrd hulgaliselt lisapunkte, et tõusis Longines Ranking edetabelis neljandalt kohalt esimeseks. Jänkidel on nüüdsest edetabelis kaksikjuhtimine, teist kohta hoiab Kent Farrington. Kolmas ja neljas on vastavalt sakslased Daniel Deusser ja Christian Ahlmann, viiendat kohta hoiab Kanada takistussõitja Eric Lamaze.

Pärast uudise teada saamist lausus vastne esinumber: “Alati on hea tunne olla number üks! Jõudes Longines Ranking liidripositsioonile vahetult pärast karikavõitu on lihtsalt suur rõõm.”

Ward on kahekordne võistkondlik olümpiavõitja, kui saavutas tiitlid Ühendriikide koondisega 2004.a. Ateenas ning 2008.a. Hong Kongis. Möödunud aasta Rio olümpiamängudel kuulus ta Azur`iga hõbeda võitnud tiimi. Londoni Olümpiamängudel oli maailma hetke esinumber individiuaalselt kuues, lisaks on ta individiuaalselt võitnud 2015.a. Torontos Pan America mängude kuldmedali.

Kõik FEI edetabelid leiate aadressilt