Bordeaux MK-etapi võidu jättis kodumaale Julien Epillard hobusega Quatrin de la Roque

Eileõhtul peeti Prantsusmaal Bordeaux`s Lääne-Euroopa takistussõiduliiga eelviimane MK-etapp, kus võidu jättis kodumaale Julien Epillard hobusega Quatrin de la Roque.

Selle hooaja Lääne-Euroopa liigale omapäraselt pääses ka Bordeaux`s ümberhüpetele arvestatav hulk võistlejaid, seekord suisa 19 ehk pooled alustanutest. Seega jagati kõik MK punktid just ümberhüpetel. Kaugemalt on raske valdavaks kujunenud suurt ümberhüppajate arvu kommenteerida, kas Euroopa hobused on muutunud niivõrd heaks või ehitatakse rajad tollele tasemele liialt kerged. Võta nüüd kinni?

Ümberhüpeid alustas Oslos avaetapi võitnud itaallane Alberto Zorzi, kes sellelt etapilt kogutud 20 võidupunkti peale paraku ongi jäänud. Lisa ei tulnud ka Bordeaux`st, kui langes kaks latti. Tõsise etteaaste tegi aga järgnevana startinud Rio Olümpiamängudel Hollandi koondisesse kuulunud Leopold van Asten, kes hobusega VDL Groep Zidane N.O.P. tegi puhta ning Zorzizt üle kahe sekundi kiirema aja. van Asten jäi liidriks pikaks ajaks.

Esimesena suutis van Asteni aega edestada eelmise etapi Zürichis võitnud hispaanlane Eduardo Alvarez Aznar hobusega Rokfeller de Pleville Bois Mar, kuid seda nelja karistuspunktiga. Prantsuse publiku ajas aga hulluks nende esinduskoosseisu mitte kuuluv 39aastane Normandia “kutt” Julien Epillard, kes hobusega Quatrin de la Roque tegi vigadeta aja alla 36 sekundi, mis oli omakorda pea kaks sekundit kiirem liider van Astenist. Epillardi tulemust keegi lüüa ei suutnudki ja nii oli kohalikele kaasaelajatele tehtud tõeline kingitus. Kolmanda kohaga tegi aga kingituse sakslastele 21aastane valitsev noorte Euroopa meister Guido Klatte, kes võistles hobusega Qinghai.

“Ma ei tulnud siia just eriti suurte ootustega,” sõnas võitja võistluse järgselt. “Minu hobusel on väga pikk fulee ning lisaks õnnestus meil ideaalselt pööre teiselt takistuselt ja lähenemine viimasele takistusele,” lisas Epillard võitu kommenteerides.

Lääne-Euroopa liigas on jäänud veel vaid Göteborgi etapp, kus selguvad lõplikult 18 paremat, kes kvalifitseeruvad Ühendriikides toimuvasse finaali. Hetkel jagavad viimast kolme kohta 34 punktiga prantslased Roger Yves Bost ja Simon Delestre ning belglane Pieter Devos. Vaid punkt enam on Scott Brashil. Nimetatuid jälitavad väikeste punktivahedega sakslased Holger Wulschner, Daniel Deusser ja Markus Brinkmann, samuti ameeriklanna Lauren Hough ja hispaanlane Eduardo Alvarez Aznar. Rootsis saab igal juhul olema huvitav.

Bordeaux tulemused leiate aadressilt