Bordeaux`s selgusid lõplikult rakendi MK finaalis osalejad

Eile peeti Bordeaux`s, linnas, mis paludel kordadel võõrustanud rakendispordi MK finaali, käimasoleva hooaja viimane etapp, kus selgus lõplikult Göteborgis peetava finaali koosseis. Võitis nagu viimastel aastatel tavaks saanud, Boyd Exell.

Viimasel etapil startis seitse kutsarit, kellest kaks prantslast wild-card`ga, teised viis jagasid viimaseid MK punkte. Sisulises plaanis olid endale finaalipääsme taganud juba Boud Exell, IJsbrand Chardon, Koos de Ronde, Joszef Dobrovitz ning Jerome Voutaz. Võitlus käis veel viimase koha peale, mille eest asusid võitlusesse endine Boyd Exelli belglasest groom Edouard Simonet ja sakslane Georg von Stein, kusjuures Simonet pidi igal juhul jõudma esikolmikusse.

Paraku noore belglase unistused seekord veel ei täitunud. Simonet tegi küll puhta sõidu ja edestas põhikonkurent von Steini küll enam, kui kümne sekundiga (sakslasel oli maas kaks palli, mis lisas kümme sekundit), kuid paraku olid kolm “kanget” temast veelgi kiiremad. Ümbersõidule pääsesid de Ronde, Chardon ja Exell ja just sellises järjestuses. De Ronde oli ajaliselt avavoorus küll Chardonist kiirem, kuid üks maha aetud pall jättis ta siiski kolmadaks.

Ümbersõidul, kus esimesel maratonitakistusel üks värav vähem, parandas Koos oma vea ning läbis raja vigadeta. Sama tegi koheselt ka de Ronde kaasmalane, valitsev karikavõitja IJsbrand Chardon, kuid jäi nooremale konkurendile nii sekundi jagu alla. Exell oli aga selgi korral omaette klassist ning edestas de Rondet pea kolme sekundiga. Nii siis paremusjärjestuseks Exell- de Ronde – Chardon.

MK arvetuses kogus enim punkte Boyd Exell, kes võitis kolm etappi neljast arvesse läinud. De Ronde ja Chardon võitsid mõlemad ühe etapi ning olid arvesse minevatest kahel korral teised. Seega hollandlastele võrdselt teine punktisumaa – 27. Finaalis näeme osalemas veel 21 punkti kogunud ungarlast Joszef Dobrovitzi, 20 punkti meest Jerome Voutazi ning kuuendana 15 punkti kokku saanud sakslast Georg von Steini. Lisaks nimetatutele astub Göteborgis wild-cardiga üles rootslane Fredrik Persson. Finaal peetakse 24.-26. veebruarini.

Bordeaux tulemused leiate aadressilt